Στο Netflix το ντοκιμαντέρ του Will Ferrell για την τρανς κολλητή του

92
Το ντοκιμαντέρ Will & Harper του Will Ferrell, για τη σχέση του ίδιου με την επί 30 χρόνια καλύτερή του φίλη, Harper Steele, η οποία έκανε coming out ως τρανς το 2022, θα κυκλοφορήσει στο Netflix.

Το Netflix αγόρασε τα δικαιώματα διανομής της ταινίας Will & Harper μετά το πολυδιαφημισμένο ντεμπούτο της στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance, ενώ ενδιαφέρον εξέφρασαν και πολλά άλλα στούντιο.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό πότε το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση στην πλατφόρμα.

Με την ανακοίνωση των ευχάριστων νέων στην ιστοσελίδα του Netflix, οι δημιουργοί της ταινίας δήλωσαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το πώς το κοινό υποδέχτηκε και αγκάλιασε την ταινία στο Sundance.

«Είναι μια ταινία για τη δύναμη της φιλίας και της αποδοχής, που ελπίζουμε ότι μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή της κουλτούρας, και για αυτό χαιρόμαστε με τη συνεργασία μας με το Netflix, που έχει τη δυνατότητα να φτάσει το μεγαλύτερο δυνατό κοινό παγκοσμίως».

Harper Steele and Will Ferrell at the Sundance Film Festival premiere of 'Will & Harper'

Στο Will & Harper ο κωμικός και η κολλητή του Harper, ξεκινούν ένα οδοιπορικό σε όλη την Αμερική, κατά τη διάρκεια του οποίου ξεδιπλώνουν τη φιλία τους, το coming out της Harper και τη φυλομετάβασή της.

Ο Ferrell και η Steele γνωρίστηκαν στα πλατό του Saturday Night Live. Ενώ ο Ferrell πέτυχε τη μεγάλη του επιτυχία μετά την εμφάνισή του στο κωμικό σόου από το 1995 έως το 2002, η Steele εργάστηκε ως σεναριογράφος στο SNL από το 1995 έως το 2008.

Η Harper έκανε coming out ως τρανς το 2022. Όπως έχει πει ο Ferrell, πριν από αυτό είχε «μηδενικές γνώσεις» για την τρανς κοινότητα, αλλά ήθελε να καταλάβει πώς θα μπορούσε να βοηθήσει τη φίλη του.

Σκεπτόμενος το coming out της καλύτερης φίλης του στην πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance, ο Ferrell δήλωσε στο Variety ότι αφού η Harper έστειλε email στους στενούς της φίλους για να τους μιλήσει για τη φυλομετάβασή της, όλοι ήταν «ενθουσιασμένοι και έκπληκτοι με τα νέα».

Στόχος του Farrell είναι η δημιουργία μιας ταινίας που θα επικοινωνήσει στα cis άτομα πως είναι να κάνεις φυλομετάβαση, coming out, ή το να κάνει ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.