Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση έκανε coming out ως γκέι

21/02/2020
από

Για τη σεξουαλικότητά του μίλησε ο Καναδός Ολυμπιονίκης, Μάρκους Θορμάιερ.

Σε μια επιστολή του που δημοσιεύτηκε στο OutSports, ο 22χρονος αθλητής περιέγραψε το πώς έκρυψε τη σεξουαλική του ταυτότητα από τους συναθλητές του και για το πώς τα αποδυτήρια και οι πισίνες έγιναν οι χώροι, όπου έπρεπε να καταπιέζει το ποιος πραγματικά ήταν.

Ο ίδιος μίλησε και για τον φόβο της απόρριψης από την οικογένειά του αλλά και από το φιλικό του περιβάλλον. Σε σημείο μάλιστα που πίστευε ότι θα έχανε την ευκαιρία να αγωνισθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Το να δημιουργώ τόσο δυνατούς δεσμούς με την ομάδα μου ήταν καταπληκτικό αλλά συγχρόνως με έκανε να αισθάνομαι κι ένοχος”, σημειώνει στην επιστολή του.

“Έβγαζαν τον πιο αληθινό τους εαυτό κάθε μέρα στην πισίνα, αλλά εγώ πήγαινα συναισθηματικά έτοιμος να μην κάνω το ίδιο. Αισθανόμουν στεναχωρημένος που δε γνώριζαν τον πραγματικό μου εαυτό, απλά μόνο κάποια επιφανειακά στοιχεία”.

“Δεν ήθελα να κάνω αυτό το βήμα κι έτσι κρατούσα τους τοίχους μου ψηλά και γενικά απέφευγα συζητήσεις για ραντεβού και σεξ”.

Καθώς πλησίαζαν οι προκριματικοί των Ολυμπιακών, η πίεση να μείνει μυστική η σεξουαλικότητά του μεγάλωνε.

“Κάποιες μέρες ήταν χειρότερες απ΄τις άλλες. Κάθε μέρα όμως ένιωθα μια απειλή”.

Καθώς η πίεση μεγάλωνε, ο Θορμάιερ έπεσε στο πάτωμα του δωματίου έχοντας δύο επιλογές. Να κάνει coming out ή να σταματήσει.

“Δεν είμαι τόσο δραματικός κι έτσι δεν ήθελα να κάνω μια μεγάλη σκηνή με το coming out μου. Απλά ήθελα να γίνει απλά σε μια κανονική συζήτηση.

Μια μέρα καθόμασταν όλοι μαζί και συζητούσαμε για τις σχέσεις. Αυτή ήταν η στιγμή μου. Απλά τους είπα ότι δεν έχω βγει ποτέ ραντεβού με κάποιο άλλο αγόρι και ότι φοβόμουν πολύ.

Τότε, χωρίς καμία διάθεση να κρίνουν ή να με αποφύγουν μου είπαν πώς όλα θα πάνε καλά αρκεί να αισθάνομαι άνετα με τον εαυτό μου”. 

Μετά από αυτό η απόδοση του Θορμάιερ βελτιώθηκε καθώς “αισθάνθηκε πως έφυγε ένα βάρος από πάνω του”.

“Πήγαινα στην πισίνα με το κεφάλι ψηλά και χαμογελούσε στο πρόσωπό μου. Δεν υπήρχαν περισπασμοί.

Μπορούσα πλέον να επικεντρωθώ στην προπόνησή μου, αντί να ανησυχώ.”




Δες και αυτό!