Τρανσφοβικοί επιτίθενται σε παίκτες του «Stardew Valley»  

26/04/2024
από
Παίκτες του «Stardew Valley» δέχθηκαν τρανσφοβικά και κακοποιητικά σχόλια, επειδή ζήτησαν από τον προγραμματιστή του παιχνιδιού να προσθέσει επιλογή για τις αντωνυμίες.

Τον Οκτώβριο, οι παίκτες άρχισαν να ζητούν από τον προγραμματιστή Eric Barone – γνωστός και ως ConcernedApe – να προσθέσει αντωνυμίες στο παιχνίδι προσομοίωσης της αγροτικής ζωής, ως έναν τρόπο για την καλύτερη εκπροσώπηση των non-binary παικτών.

Ένα ψήφισμα δημιουργήθηκε από τον θαυμαστή Atmos Fierce, το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 8.600 υπογραφές.

Ωστόσο, το ψήφισμα έχει επίσης οδηγήσει σε πολλά κακοποιητικά σχόλια από αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ παίκτες, οι οποίοι έχουν στοχοποιήσει streamers και μέλη της κοινότητας, είτε κάνοντας σκόπιμα misgendering, είτε κάνοντας doxxing και κακοποιητικά σχόλια.

Το doxxing αναφέρεται στην κοινοποίηση ιδιωτικών πληροφοριών, όπως η διεύθυνση κατοικίας, ο αριθμός τηλεφώνου ή άλλα παρόμοια στοιχεία, στο διαδίκτυο.

Τα τρανς άτομα του παιχνιδιού φαίνεται να είναι ο κύριος στόχος της κακοποίησης, με ορισμένους χρήστες να τους λένε να «προσέχουν» παίζοντας «Stardew Valley», ενώ η διαμάχη συνεχίζει να μαίνεται.

Η σιωπή του Barone ήταν «εκκωφαντική», ισχυρίστηκε ένα άτομο.

«Οι τρανσφοβικοί κάνουν doxxing και παρενοχλούν μέλη της κοινότητάς σας στο Stardew Valley απλά και μόνο επειδή υποστηρίζουν μια ενημέρωση αντωνυμιών», έγραψε το άτομο. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μιλήσετε γι’ αυτά τα άτομα».

Η έλλειψη αντίδρασης οδήγησε κάποιους να προτείνουν μποϊκοτάζ του παιχνιδιού μέχρι είτε να γίνει μια δήλωση είτε να προστεθούν αντωνυμίες στο παιχνίδι.

«Πραγματικά δεν με νοιάζει αν ο ConcernedApe μιλάει πια για τις αντωνυμίες στο παιχνίδι», δήλωσε ένας χρήστης. «Θέλω να καταδικάσει την τρανσφοβία και τη βία κατά των τρανς μελών της κοινότητας».

Άλλα άτομα δήλωσαν επίσης ότι δεν θα συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι, λόγω της απουσίας αντίδρασης από την πλευρά του Barone.

«Δεν αισθάνομαι σωστό να συνεχίσω να κάνω streaming ή να παίζω το Stardew Valley», έγραψε ένα άτομο. «Μου ραγίζει πραγματικά η καρδιά να βλέπω τον αριθμό των ανθρώπων που πληγώνονται».
Δες και αυτό!