Positively Different Short Film Festival: φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, για τη διαθεματικότητα, τις διακρίσεις & την καταπίεση

09/01/2020

Με αξίωση την ενδυνάμωση των «αοράτων» της σύγχρονης κοινωνίας, που βρίσκονται στο περιθώριο της κανονικότητας, δημιουργούμε ένα φεστιβάλ και χρησιμοποιούμε την μεγάλη οθόνη για την προβολή της κοινωνίας όπως την διεκδικούμε: πολύχρωμη, διαφορετική, πλούσια σε ιστορίες.

Το φύλο, η σεξουαλικότητα, η φυλή, η τάξη, η εθνικότητα, η θρησκεία, η αρτιμέλεια, είναι τα θέματα που το φεστιβάλ προσεγγίζει διαθεματικά, μέσα από ιστορίες ομάδων και ατόμων που βιώνουν καταπίεση. Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, τη δικτύωση και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων από τις ομάδες αυτές, που ως τώρα δεν είχαν εκπροσώπηση.

Ξεκινώντας με πάνω από 3.000 ταινίες, οι εθελοντές και η κριτική μας επιτροπή επιλέγουν 30 ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στην Αθήνα, διαγωνιζόμενες για 3 βραβεία.

Κινηματογραφιστές, ντοκιμαντερίστες, εικαστικοί καλλιτέχνες και σπουδαστές κινηματογράφου συμμετέχουν με τις δημιουργίες τους, στον κινηματογράφο Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 (Μετρό Βικτώρια), 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2020.

Πριν και κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, πραγματοποιούνται προβολές ερασιτεχνικών παραγωγών από περιθωριοποιημένες ομάδες, συναυλίες, ρεσιτάλ ποίησης, συζητήσεις και δρώμενα δημιουργών «από τα κάτω».

Αυτό, θα είναι ένα διαφορετικό φεστιβάλ.

It’s not the same. It’s positively different.

Για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και κρατήσεις εισιτηρίων, επισκεφθείτε το positively-different.net.




Δες και αυτό!