Στο πλαίσιο των φετινών Queer Movie Nights διαπραγματευόμαστε τα κινηματογραφικά safe space μας.
Με αφορμή τη φετινή θεματική του φεστιβάλ, συνομιλούμε με άτομα που δημιουργούν και εκπροσωπούν τον κουήρ κινηματογράφο στην Ελλάδα για το κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει έναν ασφαλή χώρο (safe space) για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
Παράλληλα, εξετάζουμε τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που δημιουργούν κουήρ σινεμά στη χώρα μας, σε μια περίοδο που η ορατότητα και η εκπροσώπηση γίνονται πιο κρίσιμες και απαραίτητες από ποτέ.
Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10/05 στις 20:00, στον Κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21)
Συμμετέχουν:Παναγιώτης Ευαγγελίδης (σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής), Βασιλική Λαζαρίδου (κινηματογραφιστ@) & Αγγελίνα Κοντοπρία(κινηματογραφιστ@)
Συντονισμός:Δήμητρα Κυρίλλου(κριτικός κινηματογράφου, συντάκτρια στο περιοδικό ANTIVIRUS)
Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά // Είσοδος ελεύθερη
Aναλυτικά το πρόγραμμα των Queer Movie Nights εδώ
Που και πότε:
- Κινηματογράφος Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21), 6 – 10 Μαΐου
- Ινστιτούτο Goethe (Ομήρου 14-16), 11 Μαΐου 2026
Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Για αναλυτικές περιλήψεις των ταινιών, παρουσιάσεις των δημιουργών και όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: https://qmn.avmag.gr/








