Apple, Verizon, Whirlpool πιέζουν το Μίτσιγκαν για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα

08/01/2020
από

Οι εταιρικοί των Apple Inc., Verizon Communications και Whirlpool Corp. πιέζουν για μόνιμη νομική προστασία των ΛΟΑΤ εργαζομένων του Μίτσιγκαν.

Οι εταιρείες αυτές συμμετέχουν σε μια εταιρική και ακτιβιστική συνεργασία, που επιδιώκει να επεκτείνει το νόμο κατά των διακρίσεων με βάση την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, μέσω δημοψηφίσματος που υπολογίζεται για τον Νοέμβριο του 2020.

Στις 7 Ιανουαρίου ανακοίνωσαν ότι έχουν καταθέσει σχετικά έγγραφα στον υπουργό Εξωτερικών του Μίτσιγκαν, για να ξεκινήσουν τη διαδικασία συλλογής τουλάχιστον 340.047 έγκυρων υπογραφών, μέχρι και τις 27 Μαΐου 2020.

Η Πολιτεία έχει επί του παρόντος μία πολύ αδύναμη προστασία για τα ΛΟΑΤ εργαζόμενα άτομα, που έρχεται μέσω μιας νέας ερμηνείας του νόμου κατά των διακρίσεων από την Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Μίτσιγκαν.

Ενώ η σημερινή Γενική Εισαγγελέας Dana Nessel (D) υποστηρίζει τη δράση, οι συντηρητικές ομάδες και ο πρώην Ρεπουμπλικανός Γενικός Εισαγγελέας Bill Schuette (R) χαρακτήρισαν αυτήν την ερμηνεία αντισυνταγματική. Αυτό σημαίνει ότι μια αλλαγή στην ηγεσία της Επιτροπής και του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα θα μπορούσε να περιορίσει, ή ακόμη και να εξαλείψει τις τρέχουσες προστασίες.

Η κίνηση αυτή έρχεται στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σε μία προσπάθεια να προετοιμάζεται να αποφανθεί για τρεις υποθέσεις σχετικά με το εάν ο Τίτλος VII του νόμου του 1964 περί πολιτικών δικαιωμάτων προστατεύει τα ΛΟΑΤ εργαζόμενα άτομα από τις διακρίσεις.

Ωστόσο, η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου δε θα είναι κι η τελευταία για το ζήτημα, επειδή ο τίτλος VII δεν ισχύει για επιχειρήσεις με λιγότερους από 15 υπαλλήλους, ενώ ο νόμος του Μίτσιγκαν ισχύει για εργοδότες οποιουδήποτε μεγέθους, καλύπτοντας κάθε υπάλληλο της Πολιτείας.




Δες και αυτό!