Η Apple έχει προσθέσει 217 νέα emoji στην τελευταία της ενημέρωση για το iOS 14.5, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συμπεριληπτικών προσθηκών, που σίγουρα θα ευχαριστήσουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Στην ενημέρωση περιλαμβάνονται μια θηλυκότητα με γενειάδα, 200 διαφορετικές επιλογές τόνου δέρματος για διαφυλετικά και ομόφυλα ζευγάρια με επιπλέον επιλογές για αρρενωπότητες, θηλυκότητες, αλλά και gender-neutral επιλογές, σύμφωνα με την Emojipedia.

Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων emoji σχετίζεται με την ατομική αναπαράσταση των ζευγαριών. Οι προηγούμενες ενημερώσεις είχαν επιτρέψει διάφορες επιλογές τόνου δέρματος και φύλου στα emoji ατόμων που κρατούνταν από το χέρι. Η νέα ενημέρωση επεκτείνει τις ίδιες επιλογές στα ζευγάρια. Από τα 217 νέα emoji, 200 σχετίζονται με αυτήν την επιλογή.

Τα μαλλιά του προσώπου δεν περιορίζονται πλέον σε πρότυπα αρρενωπότητας. Οι χρήστες μπορούν τώρα να επιλέξουν από πολλά emoji με γένια, μερικά από τα οποία η Guardian σημείωσε ότι μοιάζουν εντυπωσιακά με την Conchita Wurst, νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision του 2014.

 

Η Apple παρουσίασε, επίσης, αυτό που μερικοί αποκαλούν emoji stoner, με ένα πρόσωπο να εκπνέει, ένα άλλο στα σύννεφα και το τρίτο με σπειροειδή μάτια.

Λαμβάνοντας, επίσης, ένα νέο emoji είναι η σύριγγα. Στο παρελθόν, η σύριγγα απεικονίστηκε με δύο σταγόνες αίματος, να στάζουν από τη βελόνα. Τώρα, σε αναγνώριση των νέων εμβολίων για τη θεραπεία της παγκόσμιας πανδημίας, οι σταγόνες αίματος έχουν φύγει και η σύριγγα φαίνεται τώρα να είναι γεμάτη με ένα διαυγές υγρό. Υπάρχει, επίσης, μια φλεγόμενη καρδιά και μία καρδιά να λιώνει, για τη ρομαντική διάθεση.

Οι ενημερώσεις emoji iOS 14.2 του περασμένου έτους περιελάμβαναν τη σημαία της υπερηφάνειας των τρανς ατόμων, τα σύμβολα για την τρανς και intersex ορατότητα και περισσότερες επιλογές για νύφες και γαμπρούς. Η Apple είχε συμπεριλάβει ακόμη nonbinary βαμπίρ, νεράιδες, τζίνι, γοργόνες και άλλα emoji σε μια προηγούμενη ενημέρωση.

Η ενημέρωση του iOS 14.5 βρίσκεται σε δοκιμή beta, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος.