Παράνομη η ομοφυλοφιλία στην Γκαμπόν από τον περασμένο Ιούλιο

0
144
Bongo Ondimba, Πρoεδρoς της Γκαμπoν

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της Γκαμπόν επιβεβαίωσε ότι η χώρα της Γκαμπόν ποινικοποίησε το γκέι σεξ, καθιστώντας την την 70ή χώρα στον κόσμο, όπου οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες.

Η Γκαμπόν, επίσημα η Δημοκρατία της Γκαμπόν, βρίσκεται στη δυτική ακτή της κεντρικής Αφρικής.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε στο Openly, ότι η αλλαγή στον νόμο έγινε τον Ιούλιο, αλλά αποκρύφθηκε.

Τώρα, η ποινή για το γκέι σεξ θα είναι (μέχρι) έξι μήνες φυλάκιση, καθώς και πρόστιμο 5 εκατομμυρίων CFA φράγκων.

Σύμφωνα με ταξιδιωτικές οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης, η Γκαμπόν «δεν διαθέτει νομική προστασία κατά των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού» και καθώς παραμένει μια πολύ συντηρητική κοινωνία, «οι διάκρισεις μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα για όσους είναι ανοιχτοί με τη σεξουαλική τους ταυτότητα».

Ο Davis Mac-Iyalla, ακτιβιστής των LGBT+ δικαιωμάτων στη Δυτική Αφρική, δήλωσε στο Openly ότι ο νέος νόμος “έχει κρύψει περισσότερο την LGBT+ κοινότητα και έχει προκαλέσει περισσότερες επιθέσεις”.

“Η διεφθαρμένη αστυνομία χρησιμοποιεί τώρα αυτόν τον νόμο, συλλαμβάνει τους ανθρώπους και στη συνέχεια δωροδοκείται για να τους αφήσει ελεύθερους”.

Το γκέι σεξ είναι παράνομο σε 33 από τις 54 αφρικανικές χώρες και πολλοί από τους νόμους αυτούς είναι υπολείμματα της “ευρωπαϊκής” αποικιοκρατίας.