“Γεια σου μπαμπά, είμαι ο γιος σου και θέλω να σου πω ότι είμαι γκέι”

12/10/2019

Ο Χοσέ Γιακούμπιαν κοιτά επίμονα την κάμερα. Στη συνέχεια παίρνει μια βαθιά ανάσα και στέλνει το δικό του μήνυμα. “Είμαι γκέι”.

Ο οικονομολόγος από το Τορόντο μεγάλωσε σε μια παραδοσιακή αρμενική οικογένεια με έντονες ομοφοβικές απόψεις. Γνώριζε ότι ήταν γκέι από πολύ μικρός, αλλά μεγαλώνοντας στη Βενεζουέλα, μια αυστηρά καθολική χώρα, ήξερε πως το να κάνει coming out δεν είναι επιλογή.

“Πρέπει να ανησυχείς τόσο πολύ για να μη σε ανακαλύψουν. Πρέπει να καλύπτεις τα ίχνη σου, χρειάζεται να πας σε απομονωμένα μέρη που βρίσκονται μακριά”, λέει χαρακτηριστικά.

Υπό τον φόβο να μην το ανακαλύψουν, ο Χοσέ αποφάσισε να μετακομίσει στον Κανανά, όπου θα μπορούσε να ζει “ελεύθερα και περήφανος ως γκέι”.

Πριν τέσσερα χρόνια, η οικογένειά του τον επισκέφθηκε και η μάνα του τον ρώτησε για τη σεξουαλικότητά του. Ο Χοσέ βρήκε τη δύναμη να της το πει, αλλά εκείνη αρνήθηκε να το δεχτεί.

“Μου είπε ότι ντρόπιαζα την οικογένεια. Ότι δε θα μπορύσε να σηκώσει ξανά το κεφάλι, επειδή είμαι γκέι. Τσακωθήκαμε και φωνάζαμε κι οι δύο χωρίς να καταφέρουμε να καταλήξουμε κάπου.”

Παρά την αντίδραση της μητέρας του, ο Χοσέ αισθάνθηκε ενδυναμωμένος από το coming out. Μετάνιωσε, μάλιστα, που δεν τον έκανε μπροστά σ΄ολόκληρη την οικογένεια.

Έτσι όταν ήρθε η στιγμή να το πει στον πατέρα του, αποφάσισε να το κάνει με τον δικό του τρόπο. Μέσω ενός συγκινητικού βίντεο στο κανάλι Pinkplanetshow.

“Γεια σου Μπαμπά, είμαι ο γιος σου. Ο μικρός Χοσέ μπαμπά, που σε αγαπάει τόσο πολύ και που θέλει να σου πει απεγνωσμένα ότι είναι γκέι. 

Είμαι γκέι, μου αρέσουν οι άνδρες και έχω έναν φίλο, έναν όμορφο φίλο. Τον αγαπώ τόσο πολύ. Σκοπεύω να περάσω μαζί του μια ζωή και θέλω εσύ να είσαι κομμάτι σε όλο αυτό.

Πραγματικά θέλω, χρειάζομαι να είσαι κομμάτι σε όλο αυτό. Αυτό είναι όλο”.

Ο Χοσέ αποφάσισε να κάνει coming out για χάρη της νεότερης γενιάς Αρμενίων, που έχουν λίγες θετικές ΛΟΑΤ+ επιρροές στη ζωή τους.

“Θέλω κάθε ΛΟΑΤ+ άτομο από την Αρμενία να καταλάβει ότι είναι εντάξει να είσαι γκέι, να είσαι λεσβία, να είσαι τρανς και να επιλέξεις το δικό σου μονοπάτι”, είπε.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!