Η διοίκηση του Τραμπ έχει επιτεθεί 125 φορές στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

25/09/2019
από
Η διοίκηση του Τραμπ έχει επιτεθεί 125 φορές στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα
Η διοίκηση του Τραμπ έχει επιτεθεί 125 φορές στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Σύμφωνα με την GLAAD, η διοίκηση του Τραμπ έχει επιτεθεί 125 φορές στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα από την ανάληψη των καθηκόντων τους, μέχρι σήμερα.

Σε περίπτωση που δεν το είχατε/είχαμε συνειδητοποιήσει πολύ καλά μέχρι τώρα, να το πούμε:

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι φίλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο: “Trump Accountability Project (TAP)” η GLAAD συστηματικά καταγράφει τις φορές, που η διοίκηση του Τραμπ επιτίθεται στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Από το 2017 μέχρι τώρα (δηλαδή εδώ και 976 ημέρες), έχουν καταγραφεί 125 επιθέσεις σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας*, (είτε με τη μορφή ρητορικής είτε μέσα από πολιτικές).

“Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος Τραμπ ορκίστηκε, ΛΟΑΤΚΙ άτομα διαγράφονται από τις ιστοσελίδες του Λευκού Οίκου, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Τμήματος Εργασίας και από τότε στοχοποιείται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα” , εξηγεί η GLAAD και υπογραμμίζει ότι:

“Έχουμε δει τρομακτικές επιθέσεις σε βάρος της τρανς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την απαγόρευση της θητείας των τρανς στρατιωτικών στο στρατό και της ανάκλησης της προστασίας από τις διακρίσεις για τη νεολαία των τρανς στα σχολεία” .

Παραδείγματα επιθέσεων περιλαμβάνουν αιτήματα για την άρση των μέτρων προστασίας κατά των διακρίσεων στους εργασιακούς χώρους για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, πολλαπλές προσπάθειες για την επιβολή της απαγόρευσης της διαδικασίας φυλομετάβασης σε άτομα που υπηρετούν στον στρατό, και την απόλυση ολόκληρου του Προεδρικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου για τον ιό του HIV και το AIDS.

“Υπάρχει μια συστηματική και απίστευτη διαγραφή των προστατεύσεων και των πολιτικών, που αφορούν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, που περνούν από τα χέρια αυτής της διοίκησης” , δήλωσε ο Zeke Stokes, Υπεύθυνος Προγραμμάτων στη GLAAD, προσθέτοντας ότι:

“Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι ζωτικής σημασίας οι Αμερικανοί ΛΟΑΤΚΙ πολίτες και οι περιθωριοποιημένες κοινότητες να ενδυναμώνουν τις φωνές τους και να μοιράζονται τις ιστορίες τους. Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δε θα κρυφτεί και δε θα σιωπήσουμε.”

Όλα αυτά κάνουν τον πρόσφατο ισχυρισμό του Τραμπ, ότι «τα πάει πολύ καλά» με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και ότι πιστεύει ότι “αρέσει στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα η δουλειά” που κάνει, να μοιάζει (τουλάχιστον) γελοίος.

Εδώ ένα ελάχιστο δείγμα των επιθέσεών του:

*Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα “Trump Accountability” της GLAAD και να δείτε μία προς μία τις 125 επιθέσεις του προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητά μας εδώ.

Ο Τραμπ σκοπεύει να επαναπροσδιορίσει τη λέξη «φύλο»




Δες και αυτό!