Αυτή είναι η πρώτη ενέργεια του Τραμπ ενάντια στα LGBT+ δικαιώματα

23/02/2017
από

Την πρώτη του απόφαση ενάντια στα LGBT+ δικαιώματα πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ, σχεδόν έναν μήνα μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Λευκός Οίκος πρόκειται να ανακαλέσει τις οδηγίες- ορόσημο που είχαν εκδοθεί με πρωτοβουλία του Ομπάμα και προέτρεπαν τα σχολεία να επιτρέπουν στους τρανς μαθητές να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που επιθυμούν.

Μάλιστα, ο Ομπάμα είχε απειλήσει να παρακρατήσει τη χρηματοδότηση για τα σχολεία που δε θα συμμορφώνονται μ΄αυτές.

Ένα όμως Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο του Τέξας κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά των οδηγιών αυτών, με αίτημα να μην εφαρμοστούν σε εθνικό επίπεδο. Η κυβέρνηση Ομπάμα φυσικά άσκησε έφεση.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει την αίτηση έφεσης. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις εγγυήσεις του Λευκού Οίκου τον περασμένο Ιανουάριο, ότι δεν θα προβεί σε κάποια κίνηση ενάντια στα LGBT+ δικαιώματα.

“Ο πρόεδρος Τραμπ είναι αποφασισμένος να προστατεύσει όλους του Αμερικανούς, φυσικά και της LGBT+ κοινότητας“, σημείωνε τότε σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος.

“Ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να σέβεται και να υποστηρίζει τα LGBT+ δικαιώματα, όπως ακριβώς έκανε και κατά τη διάρκεια των εκλογών”.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή η Mara Κeisling, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για την Τρανς Ισότητα, σχολίασε στη Huffington Post.

“To βλέπαμε να έρχεται και δεν αποτελεί έκπληξη. Αλλά η διαχείριση του Τραμπ είναι ένα χάος. Τα βάζουν πρώτα με τους ανθρώπους που θεωρούν πιο αδύναμους. Δεν πιστεύω ότι καταλαβαίνουν πόσο δυνατοί είμαστε.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!