Ο Τραμπ απέλυσε δύο άτομα από το Air Force επειδή είναι οροθετικά

20/12/2018
από

Οι δικηγόροι έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον του Πενταγώνου, μετά την απομάκρυνση δύο μελών της Πολεμικής Αεροπορίας, επειδή είναι οροθετικά.

Δύο άντρες έλαβαν ειδοποίηση, λίγες μέρες πριν από την ημέρα των Ευχαριστιών, ότι απαλλάσσονται από τα καθήκοντά τους. Το Πεντάγωνο πήρε αυτήν την απόφαση με βάση τους κανόνες των ενόπλων δυνάμεων, ότι τα οροθετικά άτομα δε μπορούν να υπηρετούν, εκτός των ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι της Lambda Legal και της Outserve-SLDN & Winston & Strawn κατέθεσαν την αγωγή για λογαριασμό των εναγόντων. Θα υποστηρίξουν ότι το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών (Πεντάγωνο) έχει πολιτικές διακρίσεων.

«Είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι η διοίκηση Trump στέλνει μερικούς άνδρες και γυναίκες σε ομοιόμορφη κατοικία για τις διακοπές χωρίς δουλειά απλώς και μόνο λόγω του καθεστώτος του HIV» , δήλωσε ο Scott Schoettes, σύμβουλος και διευθυντής του προγράμματος HIV στο Lambda Legal.

«Οι αποφάσεις αυτές πρέπει να βασίζονται στην επιστήμη, όχι στο στίγμα. Η Lambda Legal μηνύει για να σταματήσει αυτούς τους διαχωρισμούς και δε θα σταματήσει να αγωνίζεται έως ότου ο Πρόεδρος Τραμπ καταλάβει ότι δεν υπάρχει δουλειά στον κόσμο, που ένα άτομο που ζει με τον ιό του HIV δε μπορεί να εκτελέσει με ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς του στρατιώτη» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!