Πιστεύει ότι αρέσει στα LGBT+ άτομα η δουλειά που κάνει

21/08/2019
από
US President Donald Trump
US President Donald Trump

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η δουλειά που κάνει αρέσει στα LGBT+ άτομα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες, Τρίτη 20 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος Chris Johnson από την Washington Blade ρώτησε:

“Κύριε Πρόεδρε, η κυβέρνησή σας έχει λάβει μέτρα για να διευκολύνει τις διακρίσεις εναντίον των LGBT ατόμων στον εργασιακό τομέα. Είστε εντάξει με αυτές τις ενέργειες;”

US President Donald Trump
US President Donald Trump

Η ερώτηση αναφερόταν στην επίσημη πρόταση του Τραμπ, την οποία εξέφρασε αυτόν τον μήνα, σχετικά μ’ έναν κανόνα που θα επιτρέπει σε φορείς και επιχειρήσεις να παρακάμπτουν τους νόμους κατά των διακρίσεων για θρησκευτικούς λόγους.

Ο Τραμπ δεν απάντησε, βεβαίως, ευθέως στην ερώτηση, απάντησε, όμως, ως εξής:
“Λοιπόν, ξέρετε, πήρα χθες ένα βραβείο και την αναγνώριση από την ομάδα, um, exec. Η ομάδα, μου έδωσε την έγκρισή της χθες.”

Παρένθεση: Ο Τραμπ δε θυμόταν καν το όνομα της ομάδας Log Cabin Republicans, μιας LGBT+ ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, που ενέκρινε την εκ νέου εκστρατεία εκλογής του προέδρου, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η κίνηση μάλιστα προκάλεσε την παραίτηση ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου, της Jennifer Horn, η οποία αποχώρησε λέγοντας ότι δε θα ήταν σε θέση να «αντικρίσει τα παιδιά της στα μάτια» αν δεν το έκανε.

Ο Τραμπ συνέχισε:

“Αισθάνθηκα μεγάλη τιμή – είναι η Log Cabin; Η Log Cabin Group είναι – Αισθάνθηκα ότι δέχτηκα μία μεγάλη τιμή» , και πρόσθεσε ότι:

“Τα πάω πολύ καλά μ’ αυτήν την κοινότητα. Μερικοί από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές μου ανήκουν σ’ αυτήν την κοινότητας και τους μιλάω πολύ γι ‘αυτό. Νομίζω ότι έκανα πολλή καλή δουλειά μ’ αυτήν την κοινότητα. Όπως γνωρίζετε, ο Peter Thiel και πολλοί άλλοι είναι μαζί μου σε όλη τη διαδρομή και τους αρέσει η δουλειά που κάνω. Μόλις πήρα μια μεγάλη έγκριση κι από την ομάδα Log Cabin.” (σ.σ. τι άλλο θέλετε πια!)

Για να συνεννοούμαστε:

Ο Peter Thiel είναι gay δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του PayPal και ενέκρινε την εκστρατεία του Τραμπ πριν από τις εκλογές το 2016. Ο Thiel εντάχθηκε ακόμη στους αντι-LGBT+ ακτιβιστές στο πλαίσιο της εκτελεστικής επιτροπής κατά την προεδρική μετάβαση.

Η Nancy Pelosi (Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών) έχει δηλώσει ότι ο κανόνας που προτάθηκε από τον Τραμπ, βάσει του οποίου θα επιτρέπεται η νόμιμη διάκριση εναντίον των LGBT+ ανθρώπων για θρησκευτικούς λόγους είναι “σκληρός” , “θρησκόληπτος” και “επικίνδυνος” :

“Αυτός ο κανόνας μίσους θα έδινε το πράσινο φως σε διακρίσεις κατά δεκάδων εκατομμυρίων Αμερικανών στο χώρο εργασίας, χρησιμοποιώντας τα χρήματα των φορολογουμένων, για να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την οικονομική ασφάλεια και την ευημερία τους. Από την πρώτη μέρα, αυτή η διοίκηση προσπάθησε να επιβάλει μια καμπάνια μισαλλοδοξίας, εναντίον του Αμερικανικού λαού… Η θρησκοληψία δεν έχει θέση στο έθνος μας” .




Δες και αυτό!