Φωτογράφος σώζει έφηβο από ομοφοβική επίθεση (βίντεο & εικόνες)

20/09/2019
Photo Andrew Kravchenko

Το δικό του φεστιβάλ υπερηφάνειας γιόρτασε την περασμένη Κυριακή το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία.

Περισσότερα από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Konstitutsii για να παρελάσουν περήφανα στην πόλη.

Δυστυχώς, στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 άτομα με στόχο να σπάσουν την παρέλαση.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, μια ομάδα ομοφοβικών κυνήγησε και χτύπησε ένα έφηβο αγόρι. Κάποιοι μάλιστα που ήταν μπροστά άρχισαν να χειροκροτούν.

Το περιστατικό κατέγραψε ο Gleb Garanich, ένας φωτογράφος του Reuters, ο οποίος ήταν μάλιστα κι ο μόνος που επενέβη. Ο Gleb σήκωσε τον νεαρό και τον απομάκρυνε με ασφάλεια.

Ο Andrew Kravchenko, ένας άλλος φωτογράφος που βρισκόταν κοντά, δήλωσε στο Radio Free Europe/Radio Liberty: “Θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει το αγόρι”.

Photo Andrew Kravchenko

Μιλώντας στο Peta Pixel, ο Garanich υποστήριξε ότι αποφάσισε να επέμβει “επειδή η ζωή του νεαρού βρισκόταν σε κίνδυνο”.

Photo Andrew Kravchenko

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ουκρανία έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, με πολλά όμως άτομα να εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις και ρατσιστικές επιθέσεις.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!