Μπρίστολ: Ομοφοβική επίθεση σε γκέι ζευγάρι

01/04/2024
από
Η αστυνομία του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά δύο άνδρες που συνδέονται με ένα ομοφοβικό έγκλημα μίσους σε βάρος ενός γκέι ζευγαριού. 

Στις 30 Ιανουαρίου, στις 2 τα ξημερώματα, ένας άνδρας γύρω στα 20 δέχτηκε βίαιη επίθεση έξω από ένα φιλικό προς ΛΟΑΤΚΙ+ ιρλανδικό μπαρ στο Μπρίστολ.

Το BBC αναφέρει ότι του έσπασαν τη μύτη, τον οφθαλμικό κόγχο και το ζυγωματικό, καθώς και το φρύδι του και χρειάστηκε να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος οι φίλοι του.

Το θύμα απολάμβανε μια νυχτερινή έξοδο με τον σύντροφό του στο Μπρίστολ όταν δέχθηκε την επίθεση.

Τον περασμένο μήνα, δήλωσε στο BBC ότι το περιστατικό τον έκανε να νιώσει ότι «η ομοφοβία εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα σε αυτή τη χώρα».

«Πάντα σκέφτεσαι “δεν θα συμβεί σε μένα”», πρόσθεσε.

The exterior of the Irish Bar, Seamus O'Donnells - the alleged attack took place outside

«Ήταν μια συνηθισμένη βραδιά, η παμπ είχε μια drag εκδήλωση και μοίραζαν χάρτινες Pride σημαίες.

«Στο φίλο μου έδωσαν μία και βγήκαμε έξω όταν μας πλησίασε κάποιος, ο οποίος του έσκισε τη σημαία από το χέρι και άρχισε να την πατάει.

«Προσπαθούσαν να προκαλέσουν την αντίδρασή μας, φωνάζοντάς ομοφοβικές προσβολές».

Είπε στο BBC ότι ο φίλος του δέχθηκε επίσης επίθεση κατά τη διάρκεια του βίαιου περιστατικού, το οποίο, όπως είπε, τον «αιφνιδίασε» και τον άφησε με «φρικτούς» μώλωπες.

Ένας άνδρας που σχετίζεται με την επίθεση έχει ήδη αναγνωριστεί, ωστόσο η αστυνομία προσπαθεί ακόμη να αναγνωρίσει τους άλλους δύο άνδρες. Μια εικόνα από κάμερα ασφαλείας που απεικονίζει το ζευγάρι κοινοποιήθηκε εκ νέου στο X στις 29 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η έρευνα.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Vicks Hayward-Melen δήλωσε: «Η έρευνά μας για αυτό το ανησυχητικό περιστατικό εξελίσσεται και τώρα θέλουμε να αναγνωρίσουμε τους τρεις άνδρες στην εικόνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν στις έρευνές μας. Αν είστε εσείς ή αν γνωρίζετε ποιος είναι κάποιος από τους άνδρες, παρακαλούμε καλέστε μας.

«Θα ενημερώνουμε το θύμα, τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και τους ιδιοκτήτες του μπαρ Seamus O’Donnell’s για τις τελευταίες εξελίξεις».

Μιλώντας στο BBC τον Φεβρουάριο για το έγκλημα μίσους, ο άνδρας δήλωσε ότι «ανησυχεί» που οι υπεύθυνοι δεν έχουν βρεθεί.

Είπε χαρακτηριστικά: «Ανησυχώ ότι θα με αναγνωρίσουν αν είμαι έξω στο Μπρίστολ και είναι δύσκολο να διασκεδάσεις όταν αυτό είναι στο μυαλό σου. Είμαι κάτοικος του Μπρίστολ, έχω ζήσει εδώ όλη μου τη ζωή και πάντα ένιωθα ασφαλής εδώ και αποδεκτός.

«Για μένα το να βιώνω κάτι τέτοιο στην πόλη μου είναι πραγματικά δυσάρεστο».
Δες και αυτό!