Κομμωτής ξυλοκοπήθηκε βίαια έξω από γκέι μπαρ στο Δυτικό Χόλιγουντ

16/04/2024
από
Ένας 53χρονος γκέι κομμωτής, ονόματι Alberto Vasquez, δέχθηκε βίαιη επίθεση, ενώ ο δράστης τον άφησε αιμόφυρτο να πεθάνει σε ένα πάρκινγκ στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνιας. Η επίθεση εξετάζεται ως πιθανό έγκλημα μίσους και η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον υπεύθυνο. 

Η επίθεση σημειώθηκε αφού ο Vasquez έφυγε από το ΛΟΑΤΚΙ+ νυχτερινό κέντρο Heart WeHo, ενώ διασκέδαζε και σε άλλα μπαρ από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής. Φέρεται να έφυγε για να συναντήσει φίλους στο κοντινό Gym Bar, αλλά δεν έφτασε ποτέ. Ένας περαστικός βρήκε το σώμα του στο πίσω πάρκινγκ του νυχτερινού κέντρου.

Σύμφωνα με το KTLA, ο Vasquez υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο στο Cedars-Sinai Medical Hospital. Νοσηλεύτηκε για πέντε μέρες χωρίς στήριξη, μέχρι που μια νοσοκόμα απάντησε στο κινητό του τηλέφωνο και εν τέλει μίλησε με την οικογένειά του.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για gay bashing* – δεν τον λήστεψαν», δήλωσε η αδελφή του Gloria Jiminez. «Έχει τραύματα σε όλο του το σώμα: Ο λαιμός του, μια γροθιά στο πρόσωπό του … του έσπασαν το κρανίο γύρω από την κόγχη του ματιού του. Ευτυχώς το μάτι του είναι καλά….. Έχει μόλις αρχίσει να λέει μερικά πράγματα».


Η φίλη και συνάδελφός του Michelle Hansen έγραψε: «Πρέπει να μάθουμε ποιος το έκανε αυτό στον υπέροχο φίλο, αδελφό και θείο μας». Ο Vasquez φέρεται να έχει χτενίσει διάσημους ηθοποιούς και μοντέλα μόδας στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη.

Την ίδια στιγμή, το γραφείο του σερίφη του Δυτικού Χόλιγουντ αναζητά στοιχεία για τον εντοπισμό του δράστη.

«Δεν γνωρίζουμε αν δέχθηκε τυχαία επίθεση από έναν άγνωστο στο πλαίσιο ενός εγκλήματος μίσους που θα μπορούσε να είναι ομοφοβικό ή ρατσιστικό ή αν δέχθηκε επίθεση από κάποιον με τον οποίο συναναστράφηκε σε ένα από τα μπαρ», αναφέρεται σε μια καμπάνια GoFundMe ύψους 60.000 δολαρίων για τα ιατρικά έξοδα και τα έξοδα διαβίωσης του Vasquez.

«Είμαστε ανακουφισμένοι που αναμένεται να επιβιώσει, αλλά θα χρειαστεί πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενδέχεται να έχει εγκεφαλική βλάβη και έχει μακρύ δρόμο μπροστά του για να αναρρώσει», προστίθεται.

Επίσης, στην καμπάνια αναφέρεται ότι το μπαρ από το οποίο έφυγε εκείνη τη νύχτα (το Heart WeHo) «αρνείται να δημοσιεύσει υλικό». «Έχουμε προσλάβει έναν δικηγόρο για να ασκήσουμε πίεση και μείνετε συντονισμένοι για μια πιθανή συγκέντρωση όταν ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το βράδυ της Πέμπτης», αναφέρει η οικογένειά του στη σελία του GoFundMe.


*Το gay bashing είναι η επίθεση, η κακοποίηση ή η παρενόχληση που διαπράττεται εναντίον ενός ατόμου το οποίο ο επιτιθέμενος θεωρεί ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ+ (είτε είναι πράγματι είτε όχι). Περιλαμβάνει τόσο τη βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων όσο και τον εκφοβισμό.
Δες και αυτό!