Συμπεριληπτική επιλογή για το φύλο στο βιντεοπαιχνίδι “Cyberpunk 2077”

30/08/2019
από
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Οι προγραμματιστές του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού “Cyberpunk 2077” ξεφορτώθηκαν την επιλογή φύλου με βάση το δίπολο “γυναίκα-άνδρας” και την αντικατέστησαν με άλλα χαρακτηριστικά, όπως ο τύπος του σώματος και η χροιά της φωνής.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Σύμφωνα με το IGN, η εταιρία CD Projekt Red καταργεί εντελώς την επιλογή “γυναίκα-άνδρας” κατά την έναρξη του παιχνιδιού που το εκάστοτε άτομο αποφασίζει να παίξει και καλείτε να σχεδιάζει τον χαρακτήρα του, για το παιχνίδι ρόλων (Rpg) Cyberpunk 2077.

“Το μενού δημιουργίας χαρακτήρων μας, για παράδειγμα, σε σύγκριση με το τελευταίο demo, τώρα δίνονται τόσες πολλές επιλογές” , ανέφερε η senior καλλιτέχνιδα της CD Projekt Red, Marthe Jonkers, σε συνέντευξή της στο Metro. “Για παράδειγμα, δεν επιλέγετε το φύλο σας πια. Δεν επιλέγετε “θέλω να είμαι γυναίκα ή άνδρας” . Τώρα επιλέγετε έναν τύπο σώματος, γιατί θέλουμε να αισθάνεστε ελεύθερα να δημιουργήσετε το άτομο που θα είναι ο χαρακτήρας σας, όπως θέλετε εσείς.”

Η Jonkers συνέχισε:

“Έτσι, επιλέγετε τον τύπο του σώματός σας και τη φωνή, μία που ακούγεται αρρενωπή, ή μία που ακούγεται πιο θηλυκή, μπορείτε να τα συνδυάσετε και να τα συνθέσετε, με όποιον τρόπο θέλετε (mix and match), και έπειτα έχουμε πολλούς επιπλέον τόνους δέρματος, τατουάζ και χτενίσματα. Θέλουμε πραγματικά να δώσουμε στους ανθρώπους την ελευθερία να δημιουργήσουν το δικό τους χαρακτήρα και να παίζουν με τον τρόπο που θέλουν να παίξουν» .

Το Cyberpunk 2077 πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου του 2020.




Δες και αυτό!