Μια ομάδα ακροδεξιών συντηρητικών ιερέων από εκκλησίες γύρω από την Κεντρική Φλόριντα διοργανώνει μια διάσκεψη με τίτλο: «Κάντε την Αμερική Straight Ξανά» και βέβαια δε βρήκε καταλληλότερη περίοδο για να την ανακοινώσει, από τον μήνα υπερηφάνειας, αλλά και την ίδια εβδομάδα από την τριετή επέτειο της βίαιης μαζικής επίθεσης στο Pulse Nightclub του Ορλάντο.

“Έχουμε επιλέξει αυτόν τον τόπο κι αυτήν την περίοδο, γιατί αυτή είναι η εβδομάδα των gay Pride του Ορλάντο και θα βγαίνουν έξω και θα είναι υπερήφανοι για το ποιοι είναι και θα τολμούν να μιλήσουν κι εμείς θα πάμε για να συνομιλησουμε μαζί τους” , αναφέρει ο ιερέας Πάτρικ Μπούλ της Χριστιανικής Εκκλησίας των Βαπτιστών (Revival Baptist Church), σε τετράλεπτο βίντεο με σχετική ανακοίνωση για τη διάσκεψη, “Θα τους πούμε την άποψή μας – ή μάλλον τη θεώρηση του Θεού – πάνω σ ‘αυτό.” (Ενώ είναι ο μήνας των υπερηφάνειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η επίσημη εβδομάδα του Ορλάντο γιορτάζεται τον Οκτώβριο).

Την εισαγωγή του ακολούθησαν κι άλλοι ιερείς, που κήρυξαν έντονα εναντίον των ατόμων της LGBTQ+ κοινότητας. Ένας από τους ιερείς, που συνδέονται με τη διάσκεψη είναι ο Steven Anderson, ιερέας της Αριζόνα, στον οποίο έχει απαγορευτεί η είσοδος σε 31 χώρες (Καναδά, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Μποτσουάνα, Ολλανδία και σε 26 ​​ευρωπαϊκές χώρες) λόγω του αντι-LGBTQ+ κηρύγματος μίσους του, σύμφωνα με το Southern Poverty Law Center.

Στο παρελθόν, μεταξύ άλλων θλιβερών δηλώσεων, έχει πει ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι θα έπρεπε να εκτελεστούν και γιόρτασε την επίθεση στο Pulse. Επίσης, αρνείται ότι υπήρξε ποτέ Ολοκαύτωμα και προσευχήθηκε ανοιχτά για το θάνατο του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Τρία χρόνια μετά την επίθεση στο Pulse οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο host του καναλιού mr atheist στο YouTube, Τζίμι Σνόου, έχει βάλει στο σημάδι έναν από τους ιερείς, συγκεκριμένα τον Τόμι ΜακΜέρτρυ, για την ΛΟΑΤΚΙ+φοβική ρητορική. Έχει ένα ολόκληρο saga από response video μετά από response video μετά από response video και είναι απλά ξεκαρδιστικό. Να ένα λινκ για ένα playlist που βρήκα σχετικά με όλο το saga: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcI5GyT3u11br_hT7_crtl8DVRkpu2g2F

Comments are closed.