Η Ιρλανδία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ομοφοβικό ιερέα

13/05/2019
από

Η παρουσία του ιερέα, που γιόρτασε το μακελειό στο Pulse, απαγορεύτηκε από την Ιρλανδία εξαιτίας του αντι-gay κηρύγματός του.

Η παρουσία του ιερέα της Αριζόνα, που είναι πασίγνωστος για τα θλιβερά κηρύγματα κατά των gay ατόμων απαγορεύτηκε από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, την 32η χώρα, που του αρνήθηκε την είσοδο, εξαιτίας των ομοφοβικών απόψεών του.

Ο ιερέας Steven L. Anderson ίδρυσε την Faithful Word Baptist Church το 2005 και χρησιμοποίησε τη θέση του για να προωθήσει τις αντισημιτικές και αντι-LGBT απόψεις του.

Στα κηρύγματά του, ο Anderson ζήτησε οι gay να εκτελεστούν και γιόρτασε την επίθεση του 2016 στο Pulse στη Φλόριντα. Έχει, επίσης, κάνει την παραγωγή μιας αντισημιτικής ταινίας, που προωθεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται, ότι είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί το Δουβλίνο στις 26 Μαΐου για να κάνει κήρυγμα. Όμως, χάρη σε σχετική αναφορά, που ζητούσε την απαγόρευση της παρουσίας του Anderson στην Ιρλανδία, όπου συγκέντρωσε 140.000 υπογραφές, την Κυριακή ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας, Charlie Flanagan, απέκλεισε τον Andersen από τη χώρα, με την πρώτη εφαρμογή ενός νόμου που ψηφίστηκε το 1999.

“Έχω υπογράψει την εντολή αποκλεισμού υπό τις εκτελεστικές εξουσίες μου προς το συμφέρον της δημόσιας τάξης” , δήλωσε ο κ. Flanagan, όπως ανέφερε η Irish Times.

Την περασμένη εβδομάδα οι Κάτω Χώρες ενήργησαν ομοίως για να εμποδίσουν τον Anderson να εισέλθει στη χώρα και να κηρύξει. Η απόφαση απαγορεύει την παρουσία του εξίσου αποτελεσματικά και από τις υπόλοιπες 25 χώρες της Ε.Ε. που είναι στη Σένγκεν.

Τον Ιανουάριο του 2018 η Τζαμάικα αρνήθηκε την είσοδο στον Anderson, όπως κι η Νότια Αφρική, ο Καναδάς, κα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!