Τρία χρόνια μετά την επίθεση στο Pulse οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές

12/06/2019
gay κλαμπ Pulse

Ήταν στις 12 Ιουνίου του 2016, όταν ένας άνδρας εισέβαλε οπλισμένος στο gay κλαμπ Pulse στο Ορλάντο, σκοτώνοντας 49 άτομα και τραυματίζοντας πολλά περισσότερα.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά απ’ αυτή τη δολοφονική επίθεση, άτομα που επέζησαν, φίλοι και συγγενείς των θυμάτων πρόκειται να συγκεντρωθούν στο σημείο της επίθεσης για να αποτίσουν φόρο τιμής.

“Οι πληγές μας είναι ακόμη ανοιχτές”

“Τρία χρόνια και ακόμη να συνέλθουμε. Οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές. Η κοινότητά μας προσπαθεί να συνέλθει απ΄αυτή την τραγωδία, μέσα από την αγάπη και την αλληλοϋποστήριξη”, δήλωσε στα τοπικά μέσα, με αφορμή τις σημερινές εκδηλώσεις, ο διευθυντής του LGBT+ Center Orlando, George Wallace.

“Όταν λέω κοινότητα, εννοώ όλο το Ορλάντο. Όχι μόνο τo LGBT+ κομμάτι της.”

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν σήμερα το απόγευμα στο Pulse Interim Memorial, όπου ένα φωτογραφικό κολλάζ θα καλύψει το κτήριο για να “διηγηθεί την ιστορία μιας κοινότητας που κακοποιείται αλλά καταφέρνει να επιβιώνει“. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και ο δήμαρχος του Ορλάντο αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

“Έπρεπε να πενθήσουμε. Και μετά να μετατρέψουμε αυτό το πένθος σε μια ασπίδα για να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Αυτό βρίσκεται μέσα στις ψυχές μας”, σχολίασε ο Earl Crittenden, πρόεδρος του onePULSE Foundation.

Εκτός από τις εκδηλώσεις, αρκετές εκκλησίες της περιοχής θα χτυπήσουν τις καμπάνες 49 φορές, τιμώντας τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!