“Όχι άλλες στερεοτυπικές φωτογραφίες ανδρικών σωμάτων”

12/04/2019
από

Ο queer φωτογράφος, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, Tarik Carroll, πραγματοποίησε το EveryMAN Project το 2017, με σκοπό τη θετική εικόνα του σώματος.

Τότε, ο Carroll δούλευε ήδη εδώ και μία δεκαετία ως φωτογράφος, όπου κατά βάση φωτογράφιζε μοντέλα πρακτορείων, αλλά δήλωσε στο Gay Star News ότι “κουράστηκα να είμαι μέρος του προβλήματος και να δημιουργώ καλλιτεχνικό περιεχόμενο χωρίς σκέψη.” 

“Κουράστηκα να δημιουργώ εικόνες, στις οποίες δε μπορώ να δω τον εαυτό μου να εκπροσωπείται. Κουράστηκα να δουλεύω σε μία βιομηχανία που το έγχρωμο, plus-size, queer σώμα δεν εκπροσωπείται.”  Και κάπως έτσι γεννήθηκε το EveryMAN Project.

“Ήθελα να βρω έναν τρόπο να χρησιμοποιήσω την τέχνη μου για επούλωση, ως το απόλυτο γιατρικό του δικού μου τραύματος, ώστε να αντιμετωπίσω την τοξική αρρενωπότητα και την εικόνα του σώματος, αλλά και για να βοηθήσω άλλους άνδρες να κάνουν το ίδιο. Δημιούργησα το EveryMAN για έμπνευση και ενδυνάμωση. Αλλά δεν είχα ιδέα ότι αυτό θα εξελισσόταν σε κίνημα.” 

Ο Carroll περιγράφει το EveryMAN ως μία, “οπτική συζήτηση σχετικά με την ανδρική αισθητική.” 

“Αυτό το project είναι προσανατολισμένο στη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου, που ελπίζω ότι θα απελευθερώσει τους άνδρες όλου του κόσμου, από το μίσος προς τον εαυτό τους.

Δημιουργούμε εικόνες που πυροδοτούν συζητήσεις που χρειάζεται να ανοίγονται, σχετικά με την ποικιλομορφία των σωμάτων, την προβολή όλων των σωματότυπων στα media, την τοξική αρρενωπότητα και την ψυχική υγεία.” 

“Μητέρες έρχονται να με ευχαριστήσουν για τη δουλειά που κάνω και πόσο έχει βοηθήσει τα παιδιά τους” .




Δες και αυτό!