Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον αυνανισμό

07/03/2024
από
Για κάποια άτομα ο αυνανισμός δεν έρχεται φυσικά και μπορεί να χρειάζεται χρόνος και εξάσκηση. Ειδικά για αυτά που ζουν σε ένα sex negative περιβάλλον με μια ανύπαρκτη σεξουαλική εκπαίδευση, όπως για παράδειγμα στη χώρα μας, είναι ακόμα πιο δύσκολο να έχουν πρόσβαση σε ενημερωτικές κουήρ πηγές γύρω από τον αυνανισμό. Αν αυτή είναι η περίπτωσή σου, συμβουλεύσου το παρακάτω άρθρο για μια απολαυστική και ασφαλή εμπειρία!

Ενώ οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ενηλίκων αυνανίζονται, σπάνια γίνεται κάποια ανοιχτή συζήτηση για το θέμα στο σχολείο ή και στην οικογένεια. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη για τα κουήρ άτομα και τις γυναίκες, των οποίων οι σεξουαλικές επιθυμίες έχουν ιστορικά περιθωριοποιηθεί.

Ωστόσο, ο αυνανισμός μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι στη σεξουαλική αυτοεξερεύνηση, ιδίως για τα νέα άτομα που το χρησιμοποιούν ως ένα εργαλείο για να βιώσουν τις κουήρ σεξουαλικές τους φαντασιώσεις για πρώτη φορά.

Αν λοιπόν, δεν ξέρεις από που να αρχίσει ή αναρωτιέσαι τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να το κάνεις, δεν είσαι μόνο. Πολλά από εμάς προσπαθούμε να αποδομήσουμε την εσωτερική ντροπή, το άγχος και τη έλλειψη γνώσεων γύρω από τα ίδια μας τα σώματα.

Ευτυχώς, το να μάθεις να ευχαριστείς τον εαυτό σου δεν χρειάζεται να είναι ένα τρομακτικό θέμα. Για αυτό, σου παρουσιάζουμε έναν οδηγό για τον αυνανισμό, ο οποίος έχει επιβλεφθεί από το περιοδικό Them και τα κουήρ εξειδικευμένα στο σεξ άτομα Dr. Lexx Brown-James και Caro Hernandez.

Τι είναι ο αυνανισμός;

Στην πιο βασική του μορφή, ο αυνανισμός περιλαμβάνει συνήθως τη διέγερση των γεννητικών σας οργάνων και άλλων ερωτογενών ζωνών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα χέρια σας, sex toys και μερικές φορές τρίψιμο σε διάφορες επιφάνειες όπως σκληρά μαξιλάρια.

Κάποια άτομα φαντασιώνονται διάφορα σεξουαλικά σενάρια την ώρα που αγγίζονται, άλλα προτιμούν να βλέπουν πορνό ενώ άλλα να συγκεντρώνονται στις αισθήσεις. Το τι σε ευχαριστεί είναι υποκειμενικό, εννοώντας ότι το να εξερευνάς τον εαυτό σου είναι μέρος της διαδικασίας.

Ποια είναι τα οφέλη του αυνανισμού;

Οι έρευνες δείχνουν ότι ο αυνανισμός έχει ένα σωρό οφέλη για όσους τον κάνουν τακτικά. Σύμφωνα με την Planned Parenthood, ο τακτικός αυνανισμός μπορεί να μειώσει το στρες, να βελτιώσει τον ύπνο, να απαλύνει τις εμμηνορυσιακές κράμπες και να ενδυναμώσει την πυελική σας περιοχή.

Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, ο τακτικός αυνανισμός μπορεί επίσης να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας. Το να γνωρίζεις τι σου αρέσει μπορεί να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι πιο άνετα κατά τη διάρκεια του σεξ με άλλο/α άτομα, καθώς σε διευκολύνει να επικοινωνήσεις τις ανάγκες σου σε ένα άλλο άτομο.

Πως μπορώ να αυνανιστώ;

Ο τρόπος με τον οποίο αυνανίζεσαι εξαρτάται από διάφορα πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της ανατομίας, των προσωπικών προτιμήσεων και της πρόσβασης/ενδιαφέροντος για παιχνίδια. Ενώ υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου ανάλογα με αυτούς τους τρεις παράγοντες, υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές που μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο σημείο εκκίνησης, όπως το πώς να βάλεις δάχτυλο στον εαυτό σου και πώς να αυνανιστείς.

Και μερικές πιο «πρακτικές» πληροφορίες

Ένας τρόπος να ξεκινήσεις το ταξίδι σου είναι το «fingering», να χρησιμοποιήσεις δηλαδή τα δάχτυλά σου. Αυτό πολλές φορές μπορεί να είναι το πρώτο βήμα στην ανακάλυψη του σώματός σου αλλά και του να βρεις τι σε ευχαριστεί σεξουαλικά. Στην πιο βασική του μορφή, συμπεριλαμβάνει τη χρήση των δαχτύλων με σκοπό τη διέγερση των γεννητικών σου οργάνων.

Ενώ το «fingering» μπορεί να περιλαμβάνει και διείσδυση, πολλές φορές μπορεί να είναι επικεντρωμένο εξωτερικά. Φυσικά, ένας άλλος τρόπος να αυνανιστείς είναι μια μείξη αυτών των δύο – κάτι που μπορεί να αποβεί εξαιρετικά απολαυστικό.

Επίσης, το «jerk off», όπως ονομάζεται και στα αγγλικά, συνήθως σχετίζεται με το πέος και τη διέγερση αυτού, που όμως μπορεί να συνοδεύεται και με τη ευχαρίστηση άλλων μερών του σώματός σου αλλά και διάφορων sex toys.

Το πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό στοιχείο της γλώσσας είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε είναι επιβεβαιωτικό και οικείο για σένα. Επομένως, το «jerk off», ή άλλες παρεμφερής ελληνικές ονομασίες, δεν χρειάζεται να σχετίζονται με την ύπαρξη του πέους.

Έξτρα συμβουλές

Ξεκίνα αργά

Μπορεί να φαίνεται δελεαστικό και να θες να μπεις κατευθείαν στα βαθιά, αλλά η υπομονή και η «επιβράδυνση» της διαδικασίας μπορεί να αποβεί πιο απολαυστική. Ξεκίνα με τις διάφορες ερωτογενείς ζώνες, δες κάτι, ή χρησιμοποίησε το μυαλό σου για να σκεφτείς και στη συνέχεια κατευθύνσου σταδιακά στα γεννητικά όργανα, αν φυσικά αυτό είναι κάτι που επιθυμείς.

Άλλαζε στάσεις

Ο αυνανισμός δεν χρειάζεται να ξεκινά και να τελειώνει με εσένα ανάσκελα. Ο πειραματισμός σε διάφορες στάσεις μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι σε βολεύει κατά τη διάρκεια του σεξ με άλλο άτομο, ή απλά το πώς αισθάνεσαι καλύτερα γενικά.

Αυνανίσου μπροστά σε άλλο άτομο

Ο αυνανισμός είναι συχνά μια σόλο διαδικασία, αλλά αυτό δεν σημάινει ότι δεν μπορείς να το απολαύσεις μαζί με ένα ή περισσότερα άτομο. Είναι ένας τρόπος να συνδεθείς με το σύντροφό σου, να μάθει τι σου αρέσει και φυσικά είναι μια πολύ ενδυναμωτική διαδικασία σεξουαλικής απελευθέρωσης.
Δες και αυτό!