Ομοφοβική επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης

05/03/2024
από
Μια βίαιη επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζεται πλέον από την αστυνομία ως ομοφοβικό έγκλημα μίσους.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής (1 Μαρτίου) στο Μανχάταν, ένας 27χρονος άνδρας προσεγγίστηκε από έναν άλλο άνδρα – τον οποίο δεν γνώριζε – ενώ βρισκόταν μέσα στο τρένο, καθώς αυτό έφτανε στον σταθμό Penn Station.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο άγνωστος δράστης προχώρησε σε ομοφοβικά σχόλια προς το θύμα, προτού βγάλει ένα όπλο.

Το θύμα προσπάθησε να αποκρούσει την επίθεση με το αριστερό του χέρι, με αποτέλεσμα αυτό να κοπεί άσχημα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τον τραυματισμό του.

Ο ύποπτος περιεγράφηκε ως μελαχρινός άνδρας γύρω στα 20 ή 30, ενώ φορούσε φουσκωτό μπουφάν και μαύρο καπέλο. Παραμένει ελεύθερος.

Το περιστατικό είναι ένα από μια πληθώρα βίαιων επεισοδίων στο μετρό της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης στο Μπρούκλιν που άφησε έναν ελεγκτή του μετρό με μια βαθιά πληγή στο λαιμό του και μιας άλλης κατά την οποία άνδρας μαχαιρώθηκε ενώ επέβαινε στον συρμό στο Μπρονξ.

Τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν τον Ιανουάριο δείχνουν ότι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στο μετρό της πόλης σημειώθηκε αύξηση εγκλημάτων.

Ο πρόεδρος του MTA (ΜΜΜ), Janno Lieber, είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι θα ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας στο σύστημα του μετρό.

«Θα τοποθετήσουμε κάμερες σε κάθε βαγόνι του μετρό, κανείς δεν το έχει ξανακάνει αυτό», δήλωσε ο Lieber, όπως αναφέρει το NBC New York.

Παρατηρείται επίσης αύξηση των των ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια – με πολλές από αυτές να καταλήγουν σε θάνατο – και με τις έρευνες να τις συνδέουν με τα πολλαπλά αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδια.

Μια τέτοια επίθεση έλαβε χώρα και τον Αύγουστο στη Νέα Υόρκη, με τον 17χρονο γκέι χορευτή O’Shae Sibley να χάνει τη ζωή του.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams είχε τότε χαρακτηρίσει το περιστατικό ως ένα «ξεκάθαρο έγκλημα μίσους».

«Αυτή είναι μια πόλη όπου είσαι ελεύθερος να εκφράζεσαι και αυτή η έκφραση δεν πρέπει ποτέ να τελειώνει με οποιαδήποτε μορφή βίας», δήλωσε τότε ο Adams.
Δες και αυτό!