Ομοφοβική επίθεση στη Νέα Υόρκη με θύμα μια γυναίκα

70
Screenshot, NYPD Crimestoppers
Ένας 22χρονος άνδρας συνελήφθη στη Νέα Υόρκη επειδή επιτέθηκε σεξουαλικά και σωματικά σε μια γυναίκα αφού πρώτα φώναζε ομοφοβικές προσβολές.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης απήγγειλε κατηγορίες στον Ian Williams για βίαιο άγγιγμα, επίθεση και σεξουαλική κακοποίηση, αφού φέρεται να επιτέθηκε σε μια 22χρονη γυναίκα σε σταθμό του μετρό σε γειτονιά του Μπρούκλιν, όπως αναφέρει το Patch.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στις 1:15 μ.μ. την Πέμπτη και ξεκίνησε όταν ο Williams έπιασε το πίσω μέρος της γυναίκας. Στη συνέχεια οι δυο τους άρχισαν να διαπληκτίζονται καθώς ανέβαιναν στο τρένο. Εκείνη την ώρα ο Williams φώναζε ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς και γρονθοκόπησε τη γυναίκα στο πρόσωπο και στο σώμα περισσότερες από μία φορές, με αποτέλεσμα να της σπάσει τη μύτη.

Ο Williams φέρεται στη συνέχεια να κατέβηκε από το τρένο στη στάση Delancey και Essex και το θύμα ζήτησε ιατρική βοήθεια.

Στο πλαίσιο της έρευνας της, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον Williams να φοράει πορτοκαλί φόρμα και να περπατάει στην πλατφόρμα του μετρό.

Σύμφωνα με τη New York Daily News, η Ομάδα Δίωξης Εγκλημάτων Μίσους της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης έχει ερευνήσει την υπόθεση, αλλά δεν έχει αναβαθμίσει καμία από τις κατηγορίες σε έγκλημα μίσους, καθώς δεν είναι σαφές αν οι πράξεις του υπόπτου είχαν ως κίνητρο την ομοφοβία.

Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει, ωστόσο, βιώσει μια πρόσφατη έξαρση εγκλημάτων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων. Η ειδική ομάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων μίσους της αστυνομίας της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι τα εγκλήματα μίσους στην πόλη αυξήθηκαν κατά 76% μεταξύ των πρώτων τριμήνων του 2021 και του 2022, με τα εγκλήματα μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων να αυξάνονται κατά 12% κατά την ίδια περίοδο.

Η αύξηση αυτή θα μπορούσε να σχετίζεται με το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως η αβάσιμη αφήγηση περί «grooming» που συνδέει ψευδώς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα με την κακοποίηση παιδιών, αύξησε το αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ συναίσθημα και τις επιθέσεις από Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς και ακροδεξιές ομάδες.

Τον Απρίλιο, η εθνική ομάδα για τα πολιτικά δικαιώματα Leadership Conference Education Fund (LCEF) προειδοποίησε επίσης ότι τα εγκλήματα μίσους πιθανότατα θα κορυφωθούν κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2024, όπως ακριβώς συνέβη σε κάθε μία από τις τέσσερις τελευταίες προεδρικές εκλογές.