Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας ζητά την κατάργηση της gay “θεραπείας” μεταστροφής

05/04/2019
από

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από έρευνα εφημερίδας, που αναφέρει ότι σύμβουλος εκκλησίας φέρεται να προτρέπει σε διακοπή της παρακολούθησης πορνό και σε λιγότερο αυνανισμό.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα El Diario έστειλε έναν δημοσιογράφο να παρουσιαστεί ως gay άτομο, σε μια συμβουλευτική συνεδρία που παρείχε η Επισκοπή της Alcalá de Henares, κοντά στη Μαδρίτη. Οι άνθρωποι της εκκλησίας στη συμβουλευτική συνεδρία μαζί του, συνιστούσαν να σταματήσει να παρακολουθεί πορνό και να αυνανίζεται λιγότερο. Οι εκπρόσωποι της μητρόπολης χαρακτήρισαν στη συνέχεια ψευδείς τους ισχυρισμούς αυτούς.

Η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, ωστόσο, με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, ζήτησε την κατάργηση της gay “θεραπείας” μεταστροφής σε ολόκληρη την Ισπανία.

Η υπουργός υγείας, κατανάλωσης και κοινωνικής πρόνοιας της Ισπανίας, Maria Luisa Carcedo, δήλωσε ότι θέλει να δει την πρακτική αυτή να «καταργείται τελείως» .

Σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη (3 Απριλίου) είπε χαρακτηριστικά: «Αρχικά, παραβιάζουν τον νόμο οι πρακτικές αυτές και πρέπει να καταργηθούν εντελώς. Νόμιζα ότι στην Ισπανία, η αποδοχή των διαφόρων σεξουαλικών προσανατολισμών αναλήφθηκε σε όλους τους τομείς, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι υπάρχουν ακόμα κόλποι της κοινωνίας, όπου λένε στους ανθρώπους ποιος πρέπει να είναι ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός» .

Η gay “θεραπεία” μεταστροφής είναι νόμιμη σε ολόκληρη την Ισπανία, εκτός από τις αυτόνομες κοινότητες όπως η Μαδρίτη, η Βαλένθια, η Ανδαλουσία και η Μούρθια. Η Μαδρίτη την απαγόρευσε τον Ιούλιο του 2016. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017 και εφαρμόζεται σε ιατρικές, ψυχιατρικές, ψυχολογικές και θρησκευτικές ομάδες. Η πρακτική της gay “θεραπείας” μεταστροφής είναι παράνομη, ανεξάρτητα από το αν κάποιο άτομο τη ζητά προσωπικά ή όχι. Οι ποινές περιλαμβάνουν πρόστιμα μέχρι και 45.000 €.




Δες και αυτό!