Σε μια ιδιαίτερη τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία της πολιτική ηγεσίας της χώρας, ήρθε στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Στα πλαίσια της παρουσίασης της «Νέας ΕΡΤ» έγινε επιτέλους γνωστό και το τραγούδι μας, με τίτλο «Better Love», το οποίο θα ερμηνεύσει η Κατερίνα Ντούσκα – αλλιώς και Katerine Duska.

Πρόκειται για ένα δυναμικό mid-tempo ποπ τραγούδι, σε μουσική των Katerine Duska, Leon of Athens και David Sneddon και στίχους των Katerine Duska και David Sneddon. Η παραγωγή του κομματιού πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στο Λονδίνο, από τον Phil Cook και τις Minos EMI / Universal.

Σύμφωνα με την ίδια την Κατερίνα Ντούσκα, το τραγούδι ήταν στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό, αλλά με αφορμή τον Διαγωνισμό εξελίχθηκε. Είναι ένα τραγούδι λιτό, εύπεπτο, με το οποίο ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί. Πρόσθεσε επίσης πως τη σκηνική παρουσία την έχει αναλάβει η Έφη Γούση που σκηνοθέτησε το βίντεο κλιπ και αποκάλυψε ό,τι δεν θα είναι μόνη στη σκηνή τον Μάιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Ιωάννης Δρόσος, δήλωσε πως η συγκεκριμένη επιλογή είναι υψηλού ρίσκου, μιας και η Ελλάδα στέλνει για πρώτη φορά ένα τέτοιο τραγούδι. Ολοκλήρωσε, όμως, λέγοντας πως η δημόσια τηλεόραση θα ήθελε να φέρει ξανά τον Διαγωνισμό στην Ελλάδα και είναι στο πλευρό της Κατερίνας σε κάθε λεπτό της εμπειρίας αυτής.

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2019, στις 14 Μαΐου.