Με ηλεκτροσόκ βασανίζουν τις λεσβίες οι αρχές στην Τσετσενία

22/01/2019

Με συσκευές που παράγουν ηλεκτρισμό κακοποιούν τις queer γυναίκες στην Τσετσενία οι τοπικές αρχές.

Η πρακτική αυτή αποτελεί μία από τις πολλές μορφές βασανισμού που υφίστανται τα LGBT+ άτομα στην περιοχή.

Οι λεγόμενοι “LGBT – διωγμοί” ξεκίνησαν το 2017 και έγιναν γνωστοί μετά από μαρτυρίες queer ατόμων που απήχθησαν και βασανίστηκαν στην αυτόνομη περιοχή της Ρωσίας.

Η βία έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Russian LGBT Network, που δήλωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί συγκεντρώνονται στην πόλη του Argun, καθώς και στο αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Grozny.

Ο Igor Kochetkov, διευθυντής προγράμματος του οργανισμού, δήλωσε ότι ένα νέο κύμα κρατήσεων ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018.

“Τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μέρη όπου κρατούνται άτομα που είναι ύποπτα για ομοφυλοφιλία. Ένας απ΄αυτά είναι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής Zavodskoy του Grozny”, ανέφερε σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

“Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι όλες οι κρατήσεις, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες διαπράττονται από τους αστυνομικούς».

“Οι διώξεις στην Τσετσενία είναι δημιούργημα της αρρωστημένης φαντασίας των ομοφυλόφιλων”

“Οι επιζώντες έχουν πει ότι τα θύματα υποβάλλονται σε όλο και πιο σκληρές και βίαιες μορφές βασανιστηρίων”, ανέφερε η οργάνωση.

Μια πρακτική βασανισμού που υφίστανται κυρίως οι γυναίκες που κατηγορούνται για ομοφυλοφιλία είναι η κακοποίηση και ο βιασμός μέσω συσκευών που παράγουν ηλεκτρισμό.

Από την άλλη, οι άνδρες που κρατούνται έχουν τα κεφάλια τους ξυρισμένα και αναγκάζονται να φορούν γυναικεία ρούχα.


Κεντρική εικόνα: φωτογραφία της Paola Paredes από τη συλλογή Clinicas de Deshomosexualizacion

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!