“Οι διώξεις στην Τσετσενία είναι δημιούργημα της αρρωστημένης φαντασίας των ομοφυλόφιλων”

20/01/2019

Για τη διεξαγωγή μιας δεύτερης εκκαθάρισης LGBT+ ατόμων, κατηγορούνται οι αρχές της Τσετσενίας, μέσα σε διάστημα δύο χρόνων.

Συγκεκριμένα, το Russian LGBT Network προειδοποίησε για ένα νέο κύμα διώξεων στις 14 Ιανουαρίου, ισχυριζόμενο ότι περίπου 40 άτομα έχουν ήδη κρατηθεί με δύο να έχουν σκοτωθεί από τον Δεκέμβριο του 2018.

Αν κι οι αρχές στην Τσετσενία αρνούνται τις κατηγορίες, οι ακτιβιστές έλαβαν πλημμύρα κλήσεων από την περιοχή από LGBT+ που αναζητούσαν βοήθεια.

Ένας εκπρόσωπος του Russian LGBT Networkί, δήλωσε στη Daily Beast ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι τσετσενικές αρχές “απαίτησαν από τους συγγενείς τους τιμωρούν τα μέλη της οικογένειάς τους με την εκτέλεση τους”.

Εξήγησαν: “Έχουμε ακούσει δεκάδες ιστορίες από Τσετσένους, υποστηρίζοντας ότι οι αρχές διέταξαν συγγενείς να εκτελέσουν τα μέλη της οικογένειάς τους … αυτές οι αποκαλούμενες” δολοφονίες αξιοπρέπειας “είναι δημοφιλείς στην Τσετσενία”.

Ο ισχυρισμός απορρίφθηκε από τις αρχές της Τσετσενίας,  Ο Τζανμπούλατ Ουμάροφ, υπουργός Εθνικής Πολιτικής της Τσετσενίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν άρρωστη φαντασία, δεν εκπλήσσομαι ότι μπορούν να φανταστούν τόσο ανοησίες. Είναι δικό τους δημιύργημα”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!