Το εννέα τοις εκατό του πληθυσμού της Ιαπωνίας είναι LGBT

11/01/2019
από

Ο εκτιμώμενος πληθυσμός LGBΤ ατόμων αυξήθηκε κατά 1,3% από το 2015, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Το 8,9% του πληθυσμού της Ιαπωνίας αυτοπροσδιορίζεται ως LGBT.

Ο Dentsu, ο μεγαλύτερος διαφημιστικός οργανισμός της Ιαπωνίας, παρακολούθησε 60.000 κατοίκους, ηλικίας 20 έως 59 ετών, τον Οκτώβριο του 2018.

Σημαντικό είναι ότι το 8,9% αυτοπροσδιορίζεται ως LGBTI, ποσοστό το οποίο αυξήθηκε από το 2015, που ήταν 7,6% κι από το 2012, που ήταν 5,1%.

Τα μισά από τα LGBT άτομα που ρωτήθηκαν, δήλωσαν ότι δεν έχουν κάνει coming out στον εργασιακό τους χώρο, ενώ το 80% δήλωσε υπέρ του ομόφυλου γάμου.

Η συντηρητική κοινωνία της Ιαπωνίας δεν επιτρέπει τον ομόφυλο γάμο. Επιπλέον, δεν υπάρχει εθνική νομοθεσία για την προστασία των LGBT ατόμων από διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου τους.

Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός αναφορών σε ολόκληρη την Ιαπωνία επέτρεψε στα ομόφυλα ζευγάρια να εγγραφούν επίσημα στις τοπικές δημοτικές αρχές. Τον περασμένο μήνα, βέβαια, δέκα ομόφυλα ζευγάρια ανακοίνωσαν ότι θα μηνύσουν την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην ισότητα των γάμων, καθώς ισχυρίζονται ότι η στάση της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματική.




Δες και αυτό!