Η Όλγα Κεφαλογιάννη για τα ψευδή δημοσιεύματα σχετικά με τον ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμό

15/04/2024
από
Σε συνέντευξή της, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αποφάσισε να απαντήσει στα ομοφοβικά ψευδή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την υποτιθέμενη υποχρεωτική έπαρση της Pride σημαίας στα ξενοδοχεία της χώρας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, η υπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια προσέγγισης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από την ελληνική τουριστική βιομηχανία, λέγοντας ότι είναι μια κίνηση που ακολουθεί αντίστοιχες σε άλλες χώρες παγκοσμίως.

«Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ είναι μια κοινότητα που προσπαθούν να την προσεγγίσουν πάρα πολλές χώρες στον κόσμο, με την έννοια ότι είναι άνθρωποι, οι οποίοι ταξιδεύουν πολύ, ταξιδεύουν εκτός περιόδου αιχμής και ξοδεύουν πολύ περισσότερα χρήματα, άρα είναι σίγουρα ένας τουρισμός που μας ενδιαφέρει», είπε συγκεκριμένα.

Σχετικά με τα ψευδή δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για «έπαρση της σημαίας των ΛΟΑΤΚΙ σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας», η Όλγα Κεφαλογιάννη θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ο «Οδηγός Συμπεριφοράς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις τουριστικές επιχειρήσεις» δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

«Θέλω εδώ με την ευκαιρία αυτή να σας πω ότι, επειδή έχει γίνει μια μεγάλη σπέκουλα και μια μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός αυτονόητου οδηγού συμπεριφοράς, που έχει κυκλοφορήσει από το υπουργείο Τουρισμού – ξαναλέω είναι μια αυτονόητη πρωτοβουλία της Πολιτείας – σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και με τους υπόλοιπους τουριστικούς φορείς.

«Έχουμε εκδώσει έναν οδηγό καλών πρακτικών που ευαισθητοποιεί τους επαγγελματίες του τουρισμού, αυτούς που θέλουν να προσελκύσουν αυτήν την αγορά και αντιμετωπίζει όταν και αν υπάρχουν διακρίσεις. Δίνει δηλαδή κάποιες κατευθύνσεις έτσι ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις. Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει, ούτε επιβάλλει σε κανέναν επαγγελματία το οτιδήποτε, καθώς ο οδηγός δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Καλλιεργεί την αποδοχή και την εμπιστοσύνη αυτό που λέμε ούτως ή άλλως φιλοξενία. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλικός προορισμός για όλους. Μην κυνηγάμε φαντάσματα και δημιουργούμε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν», τόνισε η υπουργός.

Πρόσθεσε ξανά επίσης, ότι η κίνηση αυτή του υπουργείου Τουρισμού είναι αυτονόητη σε μια «ανοιχτή κοινωνία».

«Το λέω και το ξεκαθαρίζω, γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω στα social media να γίνεται σπέκουλα για κάτι, που κατά τη γνώμη μου είναι αυτονόητο σε μια ανοιχτή κοινωνία. Όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί από εκεί και να ξέρει πως μπορεί να κάνει κάποια βήματα για να μπορέσει να προσελκύσει ένα συγκεκριμένο κοινό. Δεν υπάρχει καμία υποχρεωτικότητα», ανέφερε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!