Όταν η Ρωσία λέει ευχαριστώ…

10/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Μια πρωτότυπη εκστρατεία πραγματοποιήθηκε, προχθές, σε διάφορα μέρη της Ρωσίας από υποστηρικτές των LGBT δικαιωμάτων, οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς την παγκόσμια κοινότητα για την υποστήριξη που παρείχε τον τελευταίο μήνα.

Η εκστρατεία αυτή ονομάζεται «From Russia with love».

Αν και οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν να «διαδηλώσουν» για αυτό, μιας και κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν σε μικρές ομάδες σε διάφορα σημαντικά σημεία της Ρωσίας και να φωτογραφηθούν κρατώντας πινακίδες που «ευχαριστούσαν» τον κόσμο σε διάφορες γλώσσες. Μάλιστα, ονόμασαν τις ομάδες αυτές “Straight συμμαχία για την LGBT ισότητα”.

Ανάμεσα στις πόλεις που συμμετείχαν, ανήκουν οι  Arkhangelsk, Kazan, Moscow, Murmansk, Novosibirsk, Perm, Saratov, St. Petersburg, Togliatti, Ufa, Vladivostok, Voronezh, και  Yekaterinburg.

Η υπεύθυνη της εκστρατείας, Natalia Tsymbalova, εξηγεί:

«Εμείς η LGBT κοινότητα της Ρωσίας και οι σύμμαχοι μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους, ανά τον κόσμο, που υποστήριξαν και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, με την ελπίδα να κάνουν τη διαφορά και να πιέσουν τη Ρωσία να βγει από το σκοτάδι του Μεσαίωνα.

Για να δείξουμε ότι αυτή η παγκόσμια υποστήριξη και αλληλεγγύη είναι πολύ σημαντική για εμάς, διοργανώσαμε την καμπάνια «From Russia with Love».

Δεν διοργανώσαμε την καμπάνια αυτή για να κερδίσουμε την προβολή του κόσμου. Ήταν μια αφορμή για να συναντηθούμε όλοι μαζί και να βγούμε φιλικά φωτογραφίες. Οι αφίσες μας δεν κουβαλούν πολιτικά μηνύματα, απλώς γράψαμε αυτές τις λέξεις ευγνωμοσύνης, χωρίς καν να αναφέρουμε σε ποιον ακριβώς απευθύνονται και γιατί. Οι αποδέκτες του μηνύματος και των χαμόγελων μας, θα καταλάβουν έτσι κι αλλιώς.

Παρά τον εκνευρισμό της αστυνομίας και τις κάποιες προσπάθειες της να μας διαλύσει, είμαστε χαρούμενοι γιατί είχαμε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τη δράση μας και να στείλουμε το μήνυμα στους φίλους μας στο εξωτερικό μαζί με την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας- αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε τώρα.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη. Spasibo (ευχαριστώ)!!! »

Οι  παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν ένα απλό δείγμα από τα πολλά ευχαριστώ που εκφράστηκαν, στα πλαίσια της εκστρατείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!