Τι είναι το Ath Checkpoint και τι κάνει;

12/12/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Εδώ και ενάμιση μήνα στην καρδία του κέντρου της Αθήνας λειτουργεί δωρεάν ένα κέντρο πρόληψης και ενημέρωσής γύρω από τη σεξουαλική υγεία των αντρών που κάνουν σεξ με άντρες. Το γνωρίζουμε ως Ath Checkpoint που σημαίνει ένα κέντρο ελέγχου για την σεξουαλική υγεία στην Αθήνα. Αρκετοί το γνωρίσαμε από την διαφημιστική του καμπάνια “είσαι για ένα γρήγορο” και απορήσαμε μέχρι να καταλάβουμε τι είναι.

free hiv testΣκοπός του Ath Checkpoint είναι να παρέχει ενημέρωση και συμβουλές για το safer sex (ασφαλές σεξ), γρήγορο τεστ για HIV (τεστ σάλιου σε 20΄΄), βοήθεια με τις μονάδες υγείας αν χρειαστεί και σίγουρα να σε κάνουν να νιώσεις άνετα στο χώρο με το εξειδικευμένο προσωπικό τους. Ακόμα ένας σημαντικός σκοπός τους είναι, η ανωνυμία κατά την επίσκεψη σου, για τον λόγο αυτό δεν συγκεντρώνουν προσωπικά δεδομένα από κανέναν επισκέπτη τους.

Μπορείς να ρωτήσεις ότι απορία έχεις για την σεξουαλική υγεία χωρίς ντροπή ή ανασφάλεια για το πώς θα σε αντιμετωπίσουν. Επιπλέον μπορείς να κάνεις δωρεάν το τεστ σάλιου για τον HIV και να έχεις έγκυρα αποτελέσματα σε 20 λεπτά, χωρίς να το μάθει κανείς. Η επίσκεψή σου στον χώρο δεν θα κρατήσει περισσότερο από 45 λεπτά και μπορείς να διαλέξεις εσύ την μέρα και την ώρα που θα πας.

Είναι ενδιαφέρον που δημιουργικέ αυτό το κέντρο και στην Αθήνα, όπως υπάρχει καιρό τώρα και σε αρκετές άλλες πόλεις της Ευρώπης. Με βολικό ωράριό λειτουργίας και δωρεάν παροχή εξέτασής και συμβουλευτικής, σίγουρα το θέμα των ΣΜΝ και του HIV/AIDS δεν θα είναι μπελάς και ατέλειωτες ουρές σε νοσοκομεία με χαμένα μεροκάματα. Ακόμα και για την πρόληψη να το δούμε το θέμα, στο Ath Checkpoint έχεις την δυνατότητα να κάνεις τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο την εξέτασή σου χωρίς να ταλαιπωρηθείς και να πληρώσεις.

free hiv - aids testΡαντεβού μπορείς να κλείσεις τηλεφωνικά στο 210 3310400 ή περνώντας από τα γραφεία τους που βρίσκονται πολύ κοντά στο σταθμό μετρό Μοναστηράκι στην οδό Πιττάκη 4 από Δευτέρα έως Σάββατο, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ.

Στο internet μπορείς να τους βρεις στο site www.athcheckpoint.gr στο facebook.com/AthCheckpoint και στο twitter.com/athcheckpoint.

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.




Δες και αυτό!