Το Ath Checkpoint γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του με ένα μεγάλο πάρτι

21/11/2022
10 χρόνια Ath Checkpoint
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, το Ath Checkpoint γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του με ένα μεγάλο party στο Shamone club σε συνεργασία με το περιοδικό Antivirus και το AIDS Healthcare Foundation Europe. To παρόν έδωσε και η Drag Queen Helena Hudson με τα υπέροχα σόου της.

Το Νοέμβριο του 2012 άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το Ath Checkpoint, με σκοπό να προσφέρει δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και συμπεριληπτική ενημέρωση σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Το εγχείρημα ήταν τολμηρό, καθώς υπήρχε – και υπάρχει – πολλή δουλειά να γίνει στην Ελλάδα όσον αφορά στην ορθή πληροφόρηση για τον HIV και τα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, στην καταπολέμηση του στίγματος και των εσφαλμένων πληροφοριών που διαδίδονται και στην καλλιέργεια της κουλτούρας τακτικής εξέτασης ως ενός ακόμη εργαλείου πρόληψης. Δέκα χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει και πολλά μένουν για να αλλάξουν.

Το Ath Checkpoint σε αριθμούς:

  1. 160.000 εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδες B & C
  2. 9.500.000 δωρεάν προφυλακτικά
  3. 1.000.000 ενημερωτικά φυλλάδια
  4. Τον Ιούλιο του 2015 συμπεριλήφθηκε ως βέλτιστη πρακτική στις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

*Στα Κέντρα Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπορείς να κάνεις δωρεάν, γρήγορη και ανώνυμη εξέταση με ένα τσίμπημα στο δάχτυλο.

Νίκος Σοφιανός

Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.
Δες και αυτό!