Ένα τεστάκι κάν’το: Η νέα καμπάνια των Checkpoint

07/11/2023
από
Ένα τεστάκι κάν’το
Τα Κέντρα Πρόληψης και Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint, μόλις κυκλοφόρησαν τη νέα τους καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Ένα τεστάκι κάν’το», και με κύριο σκοπό να προτρέψουν το κοινό να ενημερωθεί και να εξεταστεί για τον HIV. Πριν το διαβάσεις, ένα τεστάκι κάν’το!

Τα κέντρα Checkpoint, που αποτελούν project του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και λειτουργούν με την υποστήριξη του AIDS Healthcare Foundation, έχουν προσφέρει από το 2012 παραπάνω από 170.000 εξετάσεις συνολικά για HIV, ηπατίτιδα B & C και σύφιλη, και έχουν μοιράσει 6 εκατομμύρια δωρεάν προφυλακτικά.

Εμπνεόμενη από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για την οποία τα κέντρα αποτελούν σημείο αναφοράς εδώ και χρόνιας, αλλά και από τις εφαρμογές γνωριμιών, η νέα καμπάνια των Checkpoint τονίζει τη σημασία αλλά και την ευκολία της εξέτασης για τον HIV.

Στο Athens Checkpoint (Πιττάκη 4, 1ος όροφος) και στο Thessaloniki Checkpoint (Εγνατία 112, 3ος όροφος), η εξέταση γίνεται δωρεάν και το αποτέλεσμα λαμβάνεται εντός μερικών λεπτών, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικής υγείας και με διασύνδεση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε περίπτωση αντιδρώντος (θετικού) αποτελέσματος. Επιπλέον, η νέα καμπάνια υπενθυμίζει πως, παρόλο που πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία, η εξέταση για τον HIV είναι εξαιρετικά σημαντική και αφορά κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο.

Όπως επισημαίνει ο Στέργιος Μάτης, υπεύθυνος του Ath Checkpoint, «στις μέρες μας, με τις γνώσεις που διαθέτουμε σχετικά με την HIV λοίμωξη και με την εύκολη προσβασιμότητα της εξέτασης, δεν υπάρχει λόγος να το αποφεύγεις – ένα τεστάκι κάν’ το». Από τη μεριά της, η Αμαλία Μανωλοπούλου, υπεύθυνη του Thess Checkpoint, τονίζει: «Είναι δωρεάν, γίνεται σε φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, μαζί θα συζητήσουμε ό,τι σε δυσκολεύει να μοιραστείς. Γιατί να το καθυστερείς; Ένα τεστάκι καν’ το!».

Αφού, λοιπόν, η εξέταση για τον HIV γίνεται δωρεάν, γρήγορα και μας αφορά όλες, όλους, όλα, κλείσε το ραντεβού σου σήμερα στο https://booking.mycheckpoint.gr.

Γραφιστικά: Δήμητρα Κοτλίδα
Δες και αυτό!