Ο Nikolai Alexeyev «παρατάει» τον gay ακτιβισμό

30/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ο Nikolai Alexeyev, ιδρυτής του gay Pride της Μόσχας και μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες του gay ακτιβισμού στη Ρωσία, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι εγκαταλείπει κάθε ακτιβιστική δραστηριότητα.

Αυτή η απότομη αποχώρηση από το LGBT κίνημα, το οποίο αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες τον τελευταίο καιρό εξ αιτίας των πρόσφατων ομοφοβικών νομοθετημάτων της Ρωσίας, φαίνεται να οφείλεται σε ένα δημοσίευμα του περιοδικού Out. Συντάκτης της δημοσίευσης αυτής ήταν ο gay ρώσο-αμερικάνος πορνογράφος Michael Lucas, ο οποίος κατηγόρησε τον Alexeyev ότι έχει γίνει «ο gay τσέπης του Κρεμλίνου».

Ο Lucas ισχυρίστηκε ότι ο Alexeyev «έχει αλλάξει τον τόνο του» και έχει αναπτύξει μια αυξημένη κριτική απέναντι στις χώρες της Δύσης.

«Δεν μιλάει πια για τη ρωσική ομοφοβία που έχει φτάσει σε υστερικά επίπεδα, ξαφνικά είναι η αντίδραση απέναντι στη Δύση που φτάνει στα όρια της υστερίας»

Τα σχόλια της δημοσίευσης αυτής, προκάλεσαν την αντίδραση του Alexeyev, ο οποίος δήλωσε ότι σκοπεύει να μηνύσει τον Lucas.

Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter: «Όλος ο κόσμος μπορεί να ευχαριστήσει τον Lucas. Αποφάσισα να φύγω από το χώρο του gay ακτιβισμού. Έχω δώσει μόνο δικά μου χρήματα και αντιμετωπίζω προσβολές».

Υποσχέθηκε, επίσης, να αποσύρει τις 30 υποθέσεις που έχει καταθέσει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων, σχετικά με την καταπάτηση των gay δικαιωμάτων στη Ρωσία.

Αυτή η ανακοίνωση του Alexeyev προκάλεσε την έκπληξη όλων των υποστηρικτών του, πολλοί από τους οποίους τον παρακάλεσαν, μέσω του Twitter, να παραμείνει στην ενεργό δράση.

Ο Alexeyev εμφανίστηκε στο προσκήνιο, όταν το 2006 προσπάθησε να οργανώσει τις Pride εκδηλώσεις στη Μόσχα, για τις οποίες αντιμετώπισε μακρόχρονες δικαστικές διαμάχες με τη Ρωσία. Οι αρχές απαγόρευσαν τελικά τις εκδηλώσεις αυτές.

Επίσης, μέσα στην εβδομάδα η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμα του, μετά από τα παράπονα της Yelena Mizulina, ανώτερου μέλους της ρωσικής επιτροπής και μεγάλη υποστηρίκτρια του νόμου της gay προπαγάνδας, για προσβολή που δέχτηκε από τον ίδιο μέσα από το διαδίκτυο.

 πηγή: www.globalpost.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!