Ομοφυλόφιλος πρώην αστυνομικός δικαιώνεται στο δικαστήριο για διάκριση στο χώρο εργασίας

25/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το ποσό των 750,000 δολαρίων καλείται να πληρώσει το ομοσπονδιακό τμήμα του Κολοράντο σε ένα ομοφυλόφιλο πρώην αστυνομικό, επειδή αρνήθηκε να τον επαναπροσλάβει στην υπηρεσία, αφού πρώτα τον ανάγκασε να παραιτηθεί.

Ο 45χρονος Brett Williams, παραιτήθηκε από τη δουλειά του ειδικού αστυνομικού (CSP trooper), όταν κατά τη διάρκεια ενός πολυγραφικού τεστ (διαδικασία ανίχνευσης ψεύδους) ερωτήθηκε για το φύλο του μασέρ που του πρόσφερε τις υπηρεσίες του, στο πρόσφατο ταξίδι του στη Ταϋλάνδη.

«Απάντησα με ειλικρίνεια, όπως ακριβώς έκανα και με όλες τις ερωτήσεις, ότι ο μασέρ ήταν άνδρας», δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του και συνέχισε: «Είχε ένα περίεργο χαμόγελο στο πρόσωπο του και κατάλαβα από εκείνη τη στιγμή ότι κάτι δεν πήγαινε σωστά. Οπότε απαντώντας με ειλικρίνεια, ήξερα το τι επρόκειτο να συμβεί και βασικά ότι με ανάγκασαν να βγω από την ντουλάπα».

Το τμήμα επίσης αρνήθηκε την επαναπρόσληψη του, ενώ η δυνατότητα εργασίας του Williams σε κάποιο άλλο τμήμα στάθηκε αδύνατη. Γεγονός που οδήγησε τον ίδιο να μετακομίσει στην Χαβάη. Το περασμένο καλοκαίρι, πάντως, ο κρατικός φορέας προσωπικού, έκρινε ότι ο Williams έπεσε θύμα διάκρισης και συνέστησε στην υπηρεσία να βελτιώσει τις συνθήκες μεταχείρισης του προσωπικού της. Ένα δικαστής, επίσης, εκδίκασε το ποσό των 768,000 δολαρίων υπέρ του Williams.

Ο ίδιος πάντως είναι σκεπτικός και πιστεύει ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Νιώθω χαρούμενος με την απόφαση του δικαστή. Την ίδια στιγμή όμως, δεν μπορώ να είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό, γιατί βασικά γνωρίζω ότι η σχετική υπηρεσία θα συνεχίζει να προσπαθεί να την αναιρέσει».

Από τη μεριά της η CSP εξέδωσε μια επίσημη ανακοίνωση, με την οποία υποστήριξε την απόφαση της να μην επαναπροσλάβει τον Brett Williams και δήλωσε ότι αυτή η απόφαση δεν έχει να κάνει με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

 πηγή: www.queerty.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!