Οι ρωσίδες αθλήτριες που αψήφησαν το νόμο και φιλήθηκαν στο στόμα

19/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Ένα φιλί στο στόμα αντάλλαξαν οι ρωσίδες αθλήτριες Kseniya Ryzhova και Tatyana Firova, ενώ βρισκόντουσαν στο βάθρο. To περιστατικό συνέβη στο στάδιο Luzhniki της Μόσχας και αποτελεί μια μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στους πρόσφατους αντί-gay νόμους της Ρωσίας.

Οι δύο γυναίκες φιλήθηκαν μετά τη νίκη τους στο αγώνισμα 4×400 μέτρα, στα πλαίσια του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η πράξη αυτή φαίνεται να παραβιάζει τον νόμο της Ρωσίας περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας. Έρχεται επίσης, λίγες ημέρες μετά από τις δηλώσεις της ρωσίδας αθλήτριας Yelena Ιsinbayeva, η οποία υποστήριξε ότι είναι κατά της προώθησης των gay δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αν επιτρέψουμε να γίνονται όλα αυτά τα πράγματα στους δρόμους, θα φοβόμαστε πολύ για το έθνος μας. Θεωρούμε τους εαυτούς μας φυσιολογικούς μέσους ανθρώπους, τα αγόρια να ζουν με τα κορίτσια και οι γυναίκες με τους άνδρες. Αυτό προέρχεται από την ιστορία…»

Αργότερα βέβαια, υποστήριξε ότι τα λεγόμενα της παρερμηνευτήκαν και ότι δεν έχει τίποτα ενάντια στους ομοφυλόφιλους.

Οι αντί-gay νόμοι φαίνεται να έχουν την υποστήριξη του ρωσικού λαού, αλλά παράλληλα έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα έντονη κριτικής στον υπόλοιπο κόσμο με πολλούς να αναρωτιούνται για το τι πρόκειται να γίνει, όταν οι ξένοι αθλητές βρεθούν στη Ρωσία τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο Konstantin Yablonskiy διευθυντής της Ρωσικής ομοσπονδίας LGBT αθλητών, δήλωσε πρόσφατα ότι δεν υποστηρίζει το μποϊκοτάζ των χειμερινών ολυμπιακών στο Sochi.

«Δεν αποτελεί έναν εποικοδομητικό τρόπο για να λύσουμε το πρόβλημα».

Αντίθετα, ο Υablonskiy κάλεσε τους αθλητές να δείξουν την υποστήριξη τους απέναντι στα gay δικαιώματα και την ισότητα, κρατώντας το χέρι ενός ατόμου του ίδιου φύλου, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων. Τους παρότρυνε επίσης, να φορέσουν αυτοκόλλητα και καρφίτσες με το ουράνιο τόξο.

πηγή: www.cbc.ca

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!