Ιταλία: Όταν η κορυφαία πολιτική παράταξη της χώρας «φιλιέται» υπέρ της LGBT κοινότητας

22/09/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Η «Five Star Movement» (M5S), η πιο ισχυρή ιταλική πολιτική παράταξη αυτή την περίοδο, διοργάνωσε μια «διαμαρτυρία φιλιού», τη στιγμή που το ιταλικό κοινοβούλιο διεξήγαγε μια συζήτηση με θέμα έναν νέο νομοσχέδιο κατά των διακρίσεων, με τον οποίο στοχεύει να ενδυναμώσει την προστασία απέναντι στη LGBT κοινότητα.

Οι πολιτικοί της M5S διέκοψαν για λίγο τη συζήτηση της Πέμπτης, καθώς θέλησαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτότυπη μορφή διαδήλωσης. Άρχισαν με τη σειρά τους να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται μεταξύ τους, ενώ άλλα μέλη της παράταξης κρατούσαν πινακίδες με τις οποίες «ζητούσαν» περισσότερα δικαιώματα για τα LGBT άτομα.

Το σχετικό νομοσχέδιο έχει ήδη ψηφιστεί από το σώμα της Κάτω Βουλής, με ψήφους 354 υπέρ, 79 κατά. Εκκρεμεί να περάσει από την ιταλική γερουσία και υπογραφεί ως επίσημος νόμος.

Οι LGBT οργανώσεις της χώρας δηλώνουν, παρόλα αυτά, δυσαρεστημένες με τον προς έγκριση νόμο, μιας και ενώ σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις σε περιστατικά ομοφοβίας και τρανσφοβίας, προστατεύει παράλληλα πολιτικές και θρησκευτικές ομάδες δίνοντας τους τη δυνατότητα να συνεχίζουν να κάνουν ομοφοβικά σχόλια.

Τα φιλία, πάντως, ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου, αποτελούν μια δυναμική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη μάχη για τα gay δικαιώματα, στέλνοντας ένα παγκόσμια αναγνωρίσιμο (μη λεκτικό) μήνυμα.

Στις αρχές του χρόνου, δύο γυναίκες φιλήθηκαν επιδεικτικά μπροστά σε μια αντί-gay διαδήλωση μεγάλης κλίμακας στη Γαλλία, παρά την έντονη αποδοκιμασία των διαδηλωτών. Διαμαρτυρίες φιλιού είχαμε επίσης και στη Βραζιλία, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στα πλαίσια της επίσκεψης του πάπα Francis.

Δυστυχώς όμως, αρκετές από αυτές τις διαδηλώσεις συνοδεύονται από περιστατικά βίας (βλέπε Ρωσία).

πηγή: www.huffingtonpost.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!