“Θα συλλάβουμε ομοφυλόφιλους αθλητές και τουρίστες στου Ολυμπιακούς αγώνες”

01/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Με αυτή τη δήλωση ο Vitaly Milonov, ένας από τους δημιουργούς του περίφημου ρωσικού νομοσχεδίου περί «gay προπαγάνδας», αποσαφήνισε τις προθέσεις της Ρωσίας για τους επερχόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Δήλωσε επίσης, ότι δεν ανησυχεί για τις απειλές που θέλουν τις Η.Π.Α να απαγορεύουν τη χορήγηση βίζας στον ίδιο. Συγκεκριμένα είπε: «Έχω μιλήσει με πολιτικούς στις Η.Π.Α, οι οποίοι στηρίζουν θερμά τη στάση μας».

Τόνισε παράλληλα, ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόζει επιλεκτικά το νόμο μιας και απευθύνεται σε όλους.

Κάτι, βέβαια, που έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής ότι η Ρωσία δεσμεύτηκε για την ασφάλεια όλων των ξένων αθλητών και θεατών.

Μιλώντας στο δίκτυο Interfax, ο Milonov υποστήριξε: «Δεν έχω ακούσει κανένα σχόλιο από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά ξέρω ότι πρόκειται να ενεργήσει σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο».

«Αν ένας νόμος έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο και από τον πρόεδρο, τότε η εκάστοτε κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να τον αναστείλει. Δεν έχει την εξουσία».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο εν λόγω νομοθέτης ισχυρίστηκε ότι «ο συγκεκριμένος νόμος προστατεύει τα παιδιά από την προπαγάνδα των μη παραδοσιακών αρχών» και ότι δεν επεμβαίνει στην καθημερινή ζωή τους.

Ο Milonov τελούσε χρέη αναπληρωτή, υπεύθυνου για την προώθηση του νόμου που απαγορεύει την «gay προπαγάνδα» στην Αγία Πετρούπολη και συνέβαλε σημαντικά στην επικράτηση του σε διεθνές επίπεδο.

Μετά τη δήλωση του ακτιβιστή για τα LGBT δικαιώματα, Nikolai Alekseev, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει μποϊκοτάζ στη βότκα ως μέσο πίεσης, ο κόσμος στράφηκε στην Αμερική και συγκεκριμένα στις Η.Π.Α, από τις οποίες ζητούν να απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα τόσο στον Milonov, όσο και σε άλλους ομοϊδεάτες του.

Για το συγκεκριμένα θέμα, ο Milonov υποστήριξε: «Καταλαβαίνω ότι τέτοιες αντιδράσεις υπάρχουν κάποιες φορές. Σίγουρα όμως δεν με κάνουν να ανησυχώ».

«‘Έχοντας μιλήσει με αρκετούς αμερικανούς πολιτικούς, καταλαβαίνω ότι υποστηρίζουν τη στάση που έχω πάρει για αυτό το θέμα» και πρόσθεσε: «Παρόμοια υποστήριξη έχουν εκφράσει και πολλά μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου».

Σύμφωνα πάντως με τους διοργανωτές της δράσης αυτής, χρειάζονται 100.000 υπογραφές μέχρι τις 25 Αυγούστου, ώστε το θέμα να παραπεμφθεί στον ειδικό ομοσπονδιακό γραμματέα, John Kerry. Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν συγκεντρωθεί μόλις 2.600 υπογραφές.

πηγή: gaystarnews.com

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!