Η Adidas μπλοκάρει τη λέξη «gay» στην ιστοσελίδα που δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσεις τα δικά σου αθλητικά παπούτσια

11/02/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση ότι ο gay Ολυμπιονίκης Tom Daley θα είναι το κεντρικό πρόσωπο της νέας διαφημιστικής καμπάνιας, διαπιστώθηκε ότι η Adidas απαγορεύει τη χρήση της λέξης «gay» στην ιστοσελίδα που σου δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσεις τα αθλητικά σου παπούτσια.

Μέσα από το site της εταιρείας μπορείς να σχεδιάσεις τα παπούτσια της αρεσκείας σου, προτού τα αγοράσεις. Αυτό γίνεται εφικτό μέσω ενός προγράμματος που χρησιμοποιεί συγκεκριμένα φίλτρα λέξεων.

Πέρα από τη λέξη «gay», το σύστημα απαγορεύει τις  λέξεις «lesbian», «bisexual», «trans» και «homophobia», καθώς και κάποιες υβριστικού χαρακτήρα (faggot κλπ).

Μετά από σχετική ερώτηση που αναρτήθηκε από ένα χρήση στη σελίδα της εταιρείας, η Adidas έδωσε την εξής απάντηση: «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι η λέξη ‘gay’ αποτελεί ακόμη μια φιλτραρισμένη λέξη. Δεν θέλουμε όμως με κανένα τρόπο να σας διακρίνουμε ή να σας προσβάλουμε με αυτό».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!