Η ρωσική κοινή γνώμη συμφωνεί με τους πρόσφατους νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας

06/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

O ρώσος υπουργός αθλητισμού, Vitaly Mytko προκάλεσε ανησυχίες σε διεθνές επίπεδο, όταν ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη, ότι η χώρα του σκοπεύει να ενισχύσει τους πρόσφατους αντί- gay νόμους, κατά τη διάρκεια των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Sochi.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε φόβους, ότι ξένοι αθλητές και θεατές μπορεί να πέσουν θύματα του νόμου, ο οποίος υπογράφτηκε τον περασμένο μήνα από τον πρόεδρο της χώρας, Vladimir Putin και απαγορεύει οποιαδήποτε «gay προπαγάνδα». Για αυτό και ένας κορυφαίος ρώσος νομοθέτης προσπάθησε να καθησυχάσει τα πνεύματα, υποστηρίζοντας ότι οι χειμερινοί αγώνες δεν θα υπόκεινται στους νόμους αυτούς.

Ο Putin υπέγραψε πρόσφατα και έναν άλλον νόμο, ο οποίος απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών ρωσικής προέλευσης από άτομα που ανήκουν σε «ομοφυλοφιλική οικογένεια».

Όλοι αυτοί οι νόμοι πάντως, φαίνεται να συμφωνούν με την άποψη της ρωσικής κοινής γνώμης για την ομοφυλοφιλία. Συγκεκριμένα, σχεδόν τα ¾ των Ρώσων (74%), υποστηρίζουν ότι η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία, ενώ μόλις το 16% πιστεύει το αντίθετο (Pew Research Center survey).

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Pew Research, σχετικά με την ανεκτικότητα της ομοφυλοφιλίας σε 39 χώρες, η Ρωσία καταλαμβάνει ισότιμη θέση με χώρες της Ασίας και τις Αφρικής, γνωστές για τον αντί-gay  χαρακτήρα τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πιο ανεκτικές χώρες είναι η Ισπανία (88%), η Γερμανία (87%), η Τσεχία (80%) και ο Καναδάς (80%). Λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Η.Π.Α (60%).

Η «ρωσική αποδοχή» της ομοφυλοφιλίας εξαρτάται και από την ηλικία. Οι ηλικίες 18-29 δείχνουν πιο ανεκτικοί (21%) σε αντίθεση με αυτές των 50+  που είναι πιο συντηρητικές (12%).

πηγή: www.pewglobal.org

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!