Η «ανεπίσημη» συνάντηση του David Cameron με τον Stephen Fry

18/08/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Τον πρωθυπουργό David Cameron φαίνεται να συνάντησε ο Stephen Fry, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, σε μια pub στο East End. Οι δύο άνδρες συζήτησαν σχετικά με την κατάσταση της LGBT κοινότητας στη Ρωσία, μιας και ο πρωθυπουργός της Μ.Βρετανίας δέχεται τον τελευταίο καιρό αρκετές πιέσεις, ώστε να φέρει το ζήτημα στην επερχόμενη συνάντηση των G20.

Αυτή η αναπάντεχη συνάντηση επετεύχθη χάρη στη διαμεσολάβηση του Evgeny Lebenev, γιού του ρώσου δισεκατομμυριούχου Alexander Lebenev. Ας σημειώσουμε εδώ, ότι ο Fry είχε καλέσει δημόσια τον Cameron να αντιδράσει για την κατάσταση στη Ρωσία και να μποϊκοτάρει τη διεξαγωγή των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στο Sochi.

Ο Cameron δέχεται τις συνεχείς πιέσεις πολλών ακτιβιστών (συμπεριλαμβανομένου και του Fry), ώστε να καταδικάσει τους νέους νόμους στη Ρωσία, οι οποίοι προβλέπουν βαριές ποινές σε οποιοδήποτε ή οτιδήποτε προάγει την ομοφυλοφιλία.

Ο Fry, ο οποίος έχει περισσότερους από έξι εκατομμύρια “followers” στο Twitter, αποτελεί μια σημαντική φωνή επιρροής της πρόσφατης εκστρατείας με στόχο το μποϊκοτάζ των συγκεκριμένων αγώνων στο Sochi.

Μετά από την έκκληση του Fry για «καθολική απαγόρευση των αγώνων», o Cameron απάντησε στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή σε αυτούς, αποτελεί έναν καλύτερο τρόπο δράσης απέναντι στην προκατάληψη.

Μετά από αυτό, οι δυο τους συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας για ποτό στην “Grapes pub” στο Limehouse, ιδιοκτησία του Lebedev και του ηθοποιού Ian McKellen.

 Ο Fry πάντως, δεν είχε ανακοινώσει την συνάντηση του αυτή στο Twitter, ενώ το δημοσίευμα θέλει τους δύο άνδρες να έχουν μια φιλική συζήτηση μεταξύ τους, χωρίς επίσημο χαρακτήρα.

Ο ηθοποιός έχει και στο παρελθόν εκφράσει την συμπάθεια του στο πρόσωπο του Cameron, αν και όπως χαρακτηριστικά είπε «αντιπαθεί ενστικτωδώς» την παράταξη που εκπροσωπεί.

Παρόλα αυτά, ο Cameron δεν έχει δώσει διευκρινίσεις σχετικά με το τι στάση πρόκειται να κρατήσει.

Ο Peter Tatchel, βετεράνος ακτιβιστής υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων δήλωσε ότι: «Είναι υπέροχο που o Cameron συναντήθηκε με τον Fry, αλλά ποιο είναι το αποτέλεσμα από αυτή τη συνάντηση; Ο Cameron είπε πως δεν υποστηρίζει το μποϊκοτάζ των αγώνων, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να κάνει».

Δήλωσε επίσης, ότι ένας συνασπισμός από ομάδες gay ακτιβιστών πρόκειται να συγκεντρωθεί έξω από την Downing Street, τον Σεπτέμβριο, ξεκινώντας με νέα καμπάνια με όνομα: «Love Russia, Hate Homophobia».

«Θα είναι λίγο πριν από τη συνάντηση κορυφής των G20, η οποία θα φιλοξενηθεί από τον πρόεδρο Putin» δήλωσε ο Tatcell στη Guardian. «Το κύριο μήνυμα αυτού του εγχειρήματος θα απευθύνεται στο David Cameron. Θέλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να θίξει το θέμα στη σύνοδο και να ζητήσει δημόσια από τον Putin να ανακαλέσει τους αντί-gay νόμους. Η ελπίδα μας είναι ότι αυτή η διαδήλωση στο Λονδίνο στις 3 Σεπτεμβρίου, θα μετατραπεί σε μια παγκόσμια διαμαρτυρία».

Η Ρωσία προς το παρόν, αντιδρά αμυντικά απέναντι σε όλη αυτή τη πίεση που δέχεται από τον κόσμο. Ο υπουργός αθλητισμού μάλιστα, σε μια πρόσφατη δήλωση του υποστήριξε ότι το όλο θέμα αποτελεί «ένα πρόβλημα που εφευρέθηκε» από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!