Καταδικάστηκε και η μητέρα για την άγρια δολοφονία του παιδιού της

16/02/2018
από

Ο 8χρονος Gabriel Fernandez υπέστη μήνες κακοποίησης, πριν από το θάνατό του, συμπεριλαμβανομένου του ξυλοδαρμού, το τιμωρούσαν με σπρέι πιπεριού και το ανάγκασαν να φάει τα περιττώματα γάτα.

Η Pearl Sinthia Fernandez, 34 ετών, κρίθηκε ένοχη στο Λος Άντζελες για τη δολοφονία του γιου της, Gabriel.

Η ενοχή της ακολουθεί την ετυμηγορία του συντρόφου της, Isauro Aguirre 37, τον περασμένο Νοέμβριο για τη δολοφονία του αγοριού. Ο θάνατος του Gabriel έγινε το Μάιο του 2013 στο Palmdale LA, μετά από μια διαρκή κακοποίηση σε βάρος του παιδιού. Η μεγαλύτερη αδελφή του αγοριού, 14, κατέθεσε στη δίκη ότι και η μητέρα και ο σύντροφός της δολοφόνησαν το αγόρι επειδή νόμιζαν ότι ήταν gay.

https://avmag.gr/50825/i-p-a-dolofonisan-to-pedi-tous-epidi-epeze-me-koukles/

Τα μέλη της επιτροπής του δικαστηρίου άκουσαν έναν τρομακτικό κατάλογο κακοποιήσεων που υπέστη το παιδί. Του έριξε σπρέι πιπεριού, το ανάγκασε να φάει από τα σκουπίδια, το έβαλε να φάει τα περιττώματα της γάτας, έσβηνε τσιγάρα πάνω του και το έδερνε με ένα ρόπαλο. Ο σύντροφός της Aguirre, τελικά το πυροβόλησε.

Από την ιατροδικαστική έκθεση φάνηκε ότι το παιδί είχε ράγισμα στο κρανίο, σπασμένα πλευρά, καμένο και μελανιασμένο δέρμα, του έλλειπαν δόντια, ενώ μικροσφαιρίδια από τον πυροβολισμό βρέθηκαν στη βουβωνική χώρα.

Η μητέρα Sinthia Fernandez χθες κρίθηκε τελικά ένοχη δολοφονία πρώτου βαθμού. Επίσης, ομολόγησε ότι η δολοφονία και τα βασανιστήρια έγιναν σκόπιμα.

Ο θάνατος του Gabriel οδήγησε επίσης σε καταγγελίες για το πώς χειρίστηκαν την κατάσταση οι κοινωνικές υπηρεσίες του Λος Άντζελες. Δύο πρώην κοινωνικοί λειτουργοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για κακούργημα για κακοποίηση παιδιού και παραποίηση δημόσιων αρχείων.




Δες και αυτό!