Δίκη Ζακ: «Τον χτυπάγανε εναλλάξ», λέει αυτόπτης μάρτυρας

01/04/2024
από
Στην «οργιώδη μανία» των δύο κατηγορουμένων όσο χτυπούσαν τον Ζακ Κωστόπουλο, αναφέρθηκε αυτόπτης μάρτυρας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο μάρτυρας, ο οποίος ήταν υπάλληλος φύλαξης σε κατάστημα απέναντι από το κοσμηματοπωλείο, έτυχε να ολοκληρώσει τη βάρδια του λίγο πριν τη δολοφονία του Ζακ. Ο ίδιος περιέγραψε αναλυτικά τις επιθέσεις των δύο κατηγορουμένων εναντίον του Ζακ, όσο ο τελευταίος προσπαθούσε να βγει από το κοσμηματοπωλείο.

«Τον χτυπάγανε εναλλάξ, λακτίσματα, κλωτσιές», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι «όλη αυτή η μανία ήταν μάταιη. Ήταν μανία οργιώδης, γιατί δεν τον προσέχανε να μην τον χτυπήσουνε, πώς να το πω αλλιώς».

Ο μάρτυρας υπογράμμισε ότι οι δύο άνδρες τον «χτυπούσαν πολύ βιαστικά, συντονισμένα, γρήγορα», καθώς και ότι σταμάτησαν μόλις ο Ζακ βγήκε από τη βιτρίνα «γιατί τον είχανε».

Όπως είπε, η αντίδρασή τους ήταν «κατευθείαν ζημιά, λάκτισμα, φθορά», χωρίς πρώτα να υπάρξει κάποια προσπάθεια επικοινωνίας ή έστω απειλής του θύματος.

«Υπήρχαν βήματα τα οποία παρακάμψανε. Αποκλείεις τον χώρο, ειδοποιείς την αστυνομία, προστατεύεις την περιουσία σου. Δεν τα κάνανε», σημείωσε ενώ πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη αντίδραση δεν συνίσταται στις εκπαιδεύσεις που έκανε ο ίδιος για να γίνει φύλακας.

«Οι εκπαιδευτές μάς λένε ότι είναι στο όριο της αυτοδικίας, μας λένε να μην εμπλεκόμαστε σε τέτοια περιστατικά», ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας επεσήμανε ότι συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι δεν πρόκειται για κλοπή, μόλις είδε ότι ήταν «με ακάλυπτο πρόσωπο, μέρα μεσημέρι, κόσμος απ’ έξω, αυτός να μη φυλάγεται».

Σημείωσε, επίσης, ότι δεν τον είδε να κρατάει μαχαίρι το οποίο αναφέρεται από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

«Όταν μπήκε μέσα δεν είχε τίποτα, λένε για «μαχαίρι», είμαι ακριβής, είμαι ειλικρινής, είμαι απόλυτος, εγώ με τα μάτια μου και δυο τα πλαστά [εννοεί γυαλιά] τέσσερα μάτια, δεν είδα το μαχαίρι! [σε έντονο τόνο]», είπε.

Στη δίκη της Παρασκευής κατέθεσε και ο δημοσιογράφος του Omnia TV, Λουκάς Σταμέλλος, με αφορμή το ερευνητικό ρεπορτάζ που έκαναν, καθώς από την αρχή το αφήγημα ότι πρόκειται για ληστή «δεν έβγαζε νόημα».

Όπως ανέφερε, το Omnia TV κατάφερε να συνδέσει τον λογαριασμό «Snake» στο X με το κινητό τηλέφωνο του μεσίτη. Στον λογαριασμό, ο τελευταίος έκανε ομοφοβικά σχόλια και στο εναντίον του προσώπου του Ζακ και της οικογένειάς του.

Πληροφορίες από ZackieOh Justice Watch
Δες και αυτό!