Αστυνομικός κατηγορείται για τη δολοφονία Αυστραλού παρουσιαστή και του συντρόφου του

23/02/2024
από
Jesse Baird (αριστερά) και Luke Davies (δεξιά)
Για τη δολοφονία του Αυστραλού τηλεοπτικού προσώπου, Jesse Baird και του συντρόφου του, Luke Davies, κατηγορείται ένας 28χρονος αστυνομικός.

Ο Beau Lamarre, πρώην σύντροφος του Baird, εμφανίστηκε στο τοπικό δικαστήριο του Waverle, καθώς του διαβάστηκαν οι κατηγορίες για φόνο. Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Bondi νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Οι αυστραλιανές αρχές είχαν εκφράσει “σοβαρές ανησυχίες” για τον 26χρονο Baird και τον 29χρονο Davies, αεροσυνοδό της Qantas, αφού βρήκαν ματωμένα ρούχα και άλλα αντικείμενα σε έναν κάδο απορριμμάτων στο Σίδνεϊ.

Το ζευγάρι εθεάθη για τελευταία φορά στην περιοχή Πάντινγκτον τη Δευτέρα (19 Φεβρουαρίου).

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι σκοτώθηκε τη Δευτέρα μέσα στο σπίτι του Baird “μεταξύ 12.01 π.μ. και 5.30 μ.μ. στις 19 Φεβρουαρίου”, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που μετέδωσε το ABC News.

Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν “φωνές” και μια “λεκτική διαφωνία” εκείνο το πρωί και η αστυνομία δήλωσε ότι ένα νοικιασμένο φορτηγάκι κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας εκείνο το βράδυ.

Το φορτηγάκι, το οποίο -σύμφωνα με την αστυνομία- ο Lamarre χρησιμοποίησε για τη μεταφορά των σωμάτων των ανδρών, βρέθηκε στα νότια του Σίδνεϊ το πρωί της Παρασκευής.

Οι αρχές πρόσθεσαν ότι στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος περιείχε επίσης μια “σημαντική” ποσότητα αίματος και αναποδογυρισμένα έπιπλα, βρέθηκε μια σφαίρα που ταίριαζε με το όπλο του Lamarre.

Ο επιθεωρητής, Daniel Doherty, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Lamarre “δεν μας έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα”. Τα πτώματα των Jesse Baird και Luke Davies δεν έχουν βρεθεί.

“Από τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε σήμερα πιστεύουμε ότι τόσο οLuke όσο και ο Jesse ήταν στο σπίτι στο Πάντινγκτον και σε κάποιο στάδιο το λευκό βαν [φέρεται να] χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των σωμάτων τους σε άλλη τοποθεσία”, δήλωσε ο Doherty.

“Γι’ αυτό θέλουμε να μάθουμε πού είναι αυτή η τοποθεσία. Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τις κινήσεις που έκανε το φορτηγάκι, καθώς ελπίζουμε ότι μπορούμε έτσι να βρούμε τα πτώματα και αυτό είναι σημαντικό για την οικογένεια”.

Ο Doherty δήλωσε ότι οι οικογένειες των Baird και Davies είναι “συντετριμμένες από την είδηση”.
Δες και αυτό!