H τραγική ιστορία του gay ζευγαριού που ίδρυσε το Gaydar

12/11/2017
από

Από έναν πύργο στη Νότια Αφρική έπεσε ο Henry Badenhorst, ο οποίος μαζί με το σύντροφό του, Gary Frisch, είχαν ιδρύσει το Gaydar. Η είδηση του θανάτου επιβεβαιώθηκε από τον φιλικό κύκλο του (51 ετών) επιχειρηματία, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

Henry Badenhorst

Το άδοξο τέλος του Badenhorst γίνεται ακόμα πιο τραγικό, αφού σχεδόν 10 χρόνια πριν ο σύντροφός του Gary είχε βάλει τέλος στη ζωή του με τον ίδιο τρόπο.

Ήταν τον Νοέμβριο του 1999 όταν οι δύο άνδρες ίδρυσαν την dating ιστοσελίδα του Gaydar, μετά το παράπονο ενός gay φίλου που δεν μπορούσε να βρει κάποιον μέσω των online dating sites που υπήρχαν. Τα επόμενα χρόνια η ιστοσελίδα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση τoυ online gay dating.

Ο Rob Curtis, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Gaydar, δήλωσε στο BuzzFeed News: “Πριν από δεκαοκτώ χρόνια ο Henry και ο συνεργάτης του Gary επανεφηύραν τον τρόπο με τον οποίο συναντιούνται οι ομοφυλόφιλοι, δημιουργώντας έτσι ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους LGBT ανθρώπους παντού. Η ομάδα του Gaydar είναι συγκλονισμένη και λυπημένη με το θάνατο του Henry και στέλνει συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένεια του Henry.”

 




Δες και αυτό!