«Πες μου το φύλο σου να σου πω ποι@ είσαι…»

10/02/2016

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Αθήνας, η Οργάνωση Μελών Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού και η Ομάδα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων, στα πλαίσια των δράσεων τους για ενημέρωση – ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα Ισότητας των Φύλων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργανώνουν δημόσια ανοικτή εκδήλωση με τίτλο:

«Πες μου το φύλο σου να σου πω ποι@ είσαι…» – Μια βιωματική συζήτηση για τις Πολιτικές Ισότητας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  στη μετά το Σύμφωνο Συμβίωσης εποχή. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, και ώρα 19:00, στο Στέκι Ηριδανός (Πλαταιών 32 – Κεραμεικός). 

Εισαγωγή στην προβληματική της συζήτησης και συντονισμός:

Βαγγέλης Κοσμάτος, «Η Έμφυλη Ανισότητα μας αφορά όλες κι όλους: εννοιολογικές αποσαφηνίσεις, επιδιωκόμενες αλλαγές, στρατηγικές και δράσεις αντιμετώπισης του φαινομένου σε επίπεδο Πολιτών – Κοινωνίας – Κράτους»

Κεντρικοί Ομιλητές:

Πάνος Λάμπρου, «Γιατί παλεύουμε για την Ισότητα; Η σημασία της Ισότητας για την Αριστερά, ως συστατικό στοιχείο της ταυτότητάς της και ως βασικός πυλώνας πραγματικής κοινωνικής και πολιτικής  αλλαγής»

Στέλλα Μπελιά, «Υπάρχουν πολλά είδη οικογένειας; Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, η καθημερινότητά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά τους σε όλο το φάσμα της κοινωνικής τους ζωής»

Μαρίνα Γαλανού, «Η βιωματική πραγματικότητα των τρανς συμπολιτών μας και τα αδιέξοδα που προκύπτουν στη ζωή τους από την απουσία πραγματικής ισότητας για όλους τους πολίτες»

Πέτρος Σαπουντζάκης, «Όλοι/ες θέλουμε έναν άλλο κόσμο, αλλά πώς αυτός αλλάζει; Η σημασία της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στην αλλαγή στερεοτυπικών αντιλήψεων και στάσεων ζωής. Το παράδειγμα των δράσεων κατά της ομοφοβίας και τρανσφοβίας στην εκπαίδευση»

Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, «Οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ ενεργά στο πλευρό των πολιτών και των προβλημάτων τους. Σχεδιασμός δράσεων της ΟΜ Κεραμεικού-Μεταξουργείου-Βοτανικού προς την κατεύθυνση σύνδεσης κόμματος και  κοινωνίας»

Καθώς η παρουσία, επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων είναι για εμάς καθοριστικής σημασίας (στα πλαίσια του διαλόγου που πρόκειται να ακολουθήσει), σας περιμένουμε όλες κι όλους κι έχουμε προβλέψει χρόνο για να ρωτήσετε, να σχολιάσετε και να τοποθετηθείτε σχετικά με τα θέματα της εκδήλωσής μας.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!