Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Κανένας που θα συνάψει σύμφωνο συμβίωσης δεν θα έχει την ευλογία της εκκλησίας”

07/05/2015

f19eebfebf36f0f2e0da4beccc7e92e3_LΕχθές το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη θέσπιση του Συμφώνου Συμβίωσης και όπως ήταν αναμενόμενο η εκκλησία εξέφρασε την έντονη δυσφορία της.

Συγκεκρίμενα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δήλωσε:

Εμείς ούτε συναινούμε, ούτε συγχαίρουμε κάτι τέτοιo. Έχουμε δημοκρατία και οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν…

Κανένας που θα συνάψει σύμφωνο συμβίωσης δεν θα έχει την ευλογία της εκκλησίας. Δεν πρόκειται όμως να επιτεθούμε κανενός και αυτό θα συμβούλευα την Βουλή είναι να προσέξει πολύ καλά να υπάρχουν αρκετές δικλίδες σε ότι αφορά τα θέματα υιοθεσίας.

Υποστήριξε επίσης,  “ότι πιστεύει ότι ελάχιστοι είναι οι Κύπριοι που θα πάρουν αυτόν τον λάθος, κατά τον ίδιο, δρόμο!

Σε δηλώσεις του πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, το Υπουργείο του οποίου ετοίμασε το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι δημιουργείται το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει τη σύναψη Συμφώνου Συμβίωσης μεταξύ δύο προσώπων. Με το νομοσχέδιο, συνέχισε, ρυθμίζονται όλοι οι όροι και τα έννομα αποτελέσματα της συμβίωσής τους, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη της.

Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την δημοκρατία η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε στο Super Sport fm, ο Πρόεδρος της Accept-LOAT Κώστας Γαβριηλίδης.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!