Ζευγάρι λεσβιών ξέφυγε από ομοφοβική οικογένεια που τις κρατούσε αιχμάλωτες

15/02/2021
από
ζευγάρι λεσβιών, Ινδία, αιχμαλωσία

Ένα ζευγάρι λεσβιών αιχμαλωτίστηκε από ομοφοβικά μέλη της οικογένειάς τους, μέχρι που η μια από τις γυναίκες δραπέτευσε πηδώντας πάνω από την ταράτσα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Times of India, το ζευγάρι έκανε μια γαμήλια τελετή στο ναό Budheshwar στο Uttar Pradesh της Ινδίας στις 17 Νοεμβρίου.

ζευγάρι λεσβιών, Ινδία, αιχμαλωσία

Λίγο καιρό μετά, μια από τις γυναίκες είπε στις αρχές, ότι συγγενείς αιχμαλώτισαν την ίδια και τη σύζυγό της, κρατώντας τις, παρά τη θέλησή τους στο σπίτι της οικογένειας.

Η γυναίκα εξήγησε ότι τελικά κατάφερε να φτάσει στην ταράτσα του σπιτιού, πήδηξε και πήγε στην αστυνομία.

Οι αξιωματικοί πήγαν στο σπίτι και κατάφεραν να σώσουν και την άλλη γυναίκα, την έφεραν στο τμήμα και οι δύο γυναίκες επανενώθηκαν.

Ο βοηθός επίτροπος I. P. Singh επιβεβαίωσε στους Times of India ότι οι γυναίκες κρατήθηκαν παρά της θέλησής τους. Πρόσθεσε ότι οι οικογένειές τους είναι «ενάντια στη σχέση τους».

Ο Singh συνέχισε: «Οι οικογένειές τους κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και έλαβαν συμβουλευτική.

«Τους είπαμε ότι ο νόμος παρέχει προστασία σε ομόφυλα ζευγάρια και ότι οι οικογένειες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες εάν υποβληθεί καταγγελία.»

Η γυναίκα είπε σε δημοσιογράφους στο αστυνομικό τμήμα ότι το ζευγάρι «δε θέλει παρέμβαση [ή] διαταραχή κανενός» και ότι θέλουν απλά να ζήσουν μαζί.» 

Είπε: «Είμαστε και οι δύο ενήλικες και είμαστε αρκετά ικανές να σταθούμε για τον εαυτό μας.»

Η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη στο Uttar Pradesh, παρόλο που οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις δεν αναγνωρίζονται. Τα τρανς άτομα που ζουν στην περιοχή αναγνωρίζονται νομικά. Σύμφωνα με το EqualDex, η διάκριση εις βάρος των ΛΟΑΤ+ ατόμων είναι παράνομη είτε πρόκειται για απασχόληση, στέγαση, ή ακόμα γενικότερα. Τα ΛΟΑΤ+ άτομα μπορούν επίσης να υπηρετήσουν στον στρατό ή να δώσουν αίμα.

Όμως, στην Ινδία, γενικότερα, ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών δεν αναγνωρίζεται. Επίσης, οι ΛΟΑΤ+ άνθρωποι δεν μπορούν να τεκνοθετήσουν, και η ψευτο-θεραπεία μεταστροφής δεν έχει απαγορευτεί ως πρακτική.
Δες και αυτό!