Υπόθεση Ζακ: Συγγενής κατηγορούμενου έφτυσε τη δημοσιογράφο Μαρία Λούκα

21/02/2024
από
πορεία-για-τον-Ζακ-2018
Επίθεση από συγγενή κατηγορούμενου στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, δέχτηκε η δημοσιογράφος και μάρτυρας Μαρία Λούκα.

Σύμφωνα με το «ZackieOh Justice Watch», μετά τη λήξη της δίκης, ο γιος του κατηγορούμενου Χορταριά, αφού περίμενε να αποχωρήσουν το κοινό και οι μάρτυρες από την αίθουσα, πλησίασε τη Μαρία Λούκα και έφτυσε στο πόδι της.

Προηγουμένως, η μάρτυρας και δημοσιογράφος είχε καταθέσει στο δικαστήριο. Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook η Μαρία Λούκα γνωστοποίησε το περιστατικό, καθώς επεσήμανε και το επιθετικό κλίμα στο οποίο έλαβε χώρα η κατάθεσή της.

Ακολουθεί η ανάρτηση της δημοσιογράφου:

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου, προσπαθώντας να αποτινάξω από πάνω μου την πηχτή αίσθηση αηδίας που μου δημιούργησε η αναγκαστική έκθεση στο περιβάλλον των κατηγορουμένων στη δίκη για την δολοφονία του Ζακ. Στην κατάθεσή μου μίλησα για τον Ζακ και για τον τρόπο που φυλάω τη μνήμη του. Κατέθεσα τα δύο περιστατικά που καταδεικνύουν το αμετανόητό τους. Κι όταν ρωτήθηκα από την υπεράσπιση γιατί δεν ήθελα να ακούσω την άποψη του μεσίτη στο πρώτο περιστατικό, απάντησα κάτι που είναι πάγια θέση μου: ότι δεν εξισώνω τον δράστη με το θύμα και άρα δε με ενδιαφέρει κι ούτε θέλω να ακούσω τη θέση του δράστη, η οποία αντιστρέφει την αλήθεια και συκοφαντεί το θύμα.

Τόσο η δική μου κατάθεση όσο κι άλλες που προηγήθηκαν έγιναν σε μια ατμόσφαιρα ειρωνείας κι επιθετικότητας ενίοτε. Αυτό συμβαίνει σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση. Η οικογένεια, οι φίλες, οι φίλοι του Ζακ το αντιμετωπίζουν συστηματικά, αναμοχλεύοντας το τραύμα που έχουν ήδη υποστεί, χωρίς καμία μέριμνα για την ηρεμία και την ασφάλειά τους. Την ώρα που βγαίναμε από την αίθουσα συνεχίστηκε με τον γιο του Χορταριά να ζητάει τη σύλληψη αλληλέγγυων ατόμων.

Μετά περίμενε στα σκαλιά του Εφετείου να φύγουμε, πέρασε από δίπλα μου κι έφτυσε.

Μόνο που παραγνωρίζει ο ίδιος και οι όμοιοι του πώς αυτά τα χρόνια που η Zackie λείπει έχουμε ρίξει πολλά δάκρυα και πολύ γκλίτερ. Από αυτά τα υλικά φτιάχτηκε ένα τείχος αλληλεγγύης αδιάτρητο. Μια μεγάλη αγκαλιά σε όλα τα πλάσματα που ήταν σήμερα εκεί, για τον προστατευτικό κι ενδυναμωτικό τρόπο που λειτούργησε το ένα για το άλλο. Αγάπη και κουράγιο στην οικογένεια του Ζακ. Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή».

https://www.facebook.com/maria.louka.77/posts/10232383540068567?ref=embed_post
Δες και αυτό!